Kāda 12 gadus veca meitenīte no Jemenas šokējusi vietējos iedzīvotājus un samulsinājusi ārstus – lieta tāda, ka raudāšanas laikā no viņas plakstiņiem izdalās nevis asaras, bet gan nelieli akmens gabaliņi.

Meitene kļuvusi par valsts mēroga sensāciju, un mediji ziņo, ka Sādija Saleha cieš no medicīnai līdz šim nezināmas saslimšanas.

Kad meitenes vecāki pirmo reizi šo brīnumu novēroja, viņi Sādiju aizveda pie ārsta, tomēr arī mediķi, kas neko tamlīdzīgu nebija redzējuši, tikai bezpalīdzīgi plātīja rokas.

Lai izvairītos no apsūdzībām nekompetencē, ārsti neizprotamās slimības simptomus nolēma parādīt žurnālistiem, un drīz vien "YouTube" video krātuvē parādījās sižets, kā no meitenes acīm tiek rūpīgi izņemti "akmentiņi" un salikti kaudzītē uz lakata.

Pēc tik pārliecinošiem pierādījumiem ārsti vēlreiz apliecināja, ka loģiski izskaidrot notiekošo nespēj. "Šis jau ir otrais tamlīdzīgais gadījums reģionā, un mīklainā saslimšana lauku iedzīvotājos radījusi paniku," teikts TV sižetā.

Un patiešām Sādijas kaimiņi no viņas cenšas izvairīties, uzskatot, ka meiteni apsēdis nelabais un viņai uzlikts maģisks lāsts. Tomēr vairums vietējo uzskata, ka tas ir sākums bīstamai un neārstējamai epidēmijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!