Foto: Reuters/Scanpix
Vairākās musulmaņu valstīs šariāta likumi ir valsts likumdošanas pamatā, tostarp nepieļaujams ir arī ateisms un atteikšanās no islāma. Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem vismaz 13 valstīs par ateismu draud nāvessods.

Šīs valstis ir sekojošas: Afganistāna, Irāna, Malaizija, Maldivu salas, Mauritānija, Pakistāna, Katara, Saūda Arābija, Somālija, Sudāna, Apvienotie Arābu Emirāti un Jemena.

Pētījuma datus kopā ar interaktīvu karti publiskojusi organizācija "The Freedom of Thought", kas ziņo par diskrimināciju pret humānistiem, ateistiem un neticīgajiem.

Kā liecina šie dati, neiecietība pret citādi domājošajām minoritātēm vērojama arī vairākās Eiropas Savienības valstīs, piemēram, Grieķijā, Maltā, Ungārijā, Polijā un Austrijā.

Savukārt Latvija šajā ziņojumā raksturota kā valsts, kurā vērojama sistemātiska diskriminācija pret jebkurām minoritātēm.

"Šis ziņojums liecina, ka pārliecinoši lielais vairākums valstu nerespektē ateistu un brīvdomātāju tiesības, lai gan visas tās ir parakstījušas ANO vienošanās, ka pret visiem pilsoņiem jāizturas vienlīdzīgi," komentējusi organizācijas "International Humanist and Ethical Union" prezidente Soņa Egerika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!