Foto: Privātais arhīvs
Kāda Lielbritānijas pilsētas Hallas iedzīvotāja apgalvo, ka viņas dzīvi par murgu pārvērtis seksuāli norūpējies spoks, kura uzvedības dēļ viņai ar vīru nācies pamest pašu māju.

Kā vietējiem medijiem pastāstījusi 48 gadus vecā Debora Rousona, viss sācies kādā jaukā, parastā dienā, kad sāka notikt neizskaidrojamas lietas.

"Tikko biju pabeigusi uzkopšanu un virtuvē piesēdos atvilkt elpu, kad pēkšņi mani pārņēma dīvainas izjūtas - es sajutu, ka krēsls zem manis sāk šūpoties. Centos saņemties, bet pēkšņi manā priekšā parādījās mākonis, kas pieņēma trīs nepazīstamu cilvēku veidolu.

Viens no viņiem bija simpātisks puisis, apmēram 30 gadus vecs, ģērbies melnās biksēs un baltā kreklā. Viņam blakus stāvēja apmēram tāda paša vecuma sieviete rozā kleitā. Bet uz grīdas sēdēja maza meitenīte, īsts nevainības iemiesojums.

Es burtiski pārakmeņojos, bet pēc kāda mirkļa kliegdama izskrēju ārā no mājas," spoku parādīšanos atstāstījusi Debora.

Pēc dažām stundām mājās pārnācis viņas vīrs Kevins. Viņš uzmanīgi uzklausīja sievas stāstu un ieteica viņai griezties pie ārsta.

"Es piekritu. Nodomāju, ka laikam jau man tas viss ir tikai rādījies un pēc ārsta apmeklējuma sāku lietot antidepresantus. Bet drīz vien kļuva skaidrs, ka lieta nav manī - mājā sāka notikt aizvien dīvainākas lietas.

Dažas dienas pēc pirmā incidenta es virtuvē ieraudzīju mirdzošu lodi, bet tad notika kas trakāks - spoks mani sagrāba aiz rokas un es uz savas sejas sajutu viņa elpu! Es iekliedzos "Kas tu esi?", un man atbildēja: "Klēra! Marks ir šeit, un viņš uz tevi skatās".

Kopš tā brīža, pēc Deboras vārdiem, viņas dzīve pārvērtās par īstu elli - Marks viņu raustīja aiz kleitas, grūda uz dīvāna, rāva nost segu un aiztika gurnus. Reizi pa reizei no vannas istabas atskanējuši seksuāli uzbudinātā spoka vaidi.

"Mūsu laulība sāka izirt - Kevins man neticēja un kļuva aizkaitināts; viņš bija agresīvs un nevēlējās gulēt man blakus. Bet reiz viņš man teica, ka ar saviem spokiem es pati sāku atgādināt būtni no citas pasaules," žēlojās sieviete.

Kevins noticējis tikai tad, kad sieviete, ejot garām vannas istabai, bija diktofonā ierakstījusi spoka kunkstēšanu. Tad ģimenes galva nolēmis lūgt padomu katoļu mācītājam.

Mācītājs istabas apslacīja ar svētītu ūdeni, un tas patiešām palīdzēja. Tiesa, ne uz ilgu laiku - jau pēc nedēļas seksuāli neapmierinātais Marks atkal sācis sievietei uzmākties. Uzaicinātais medijs apstiprināja, ka mājā ir vairākas "aukstas vietas", taču izskaidrot to nespēja.

"Viņu māja bija uzbūvēta 1992. gadā uz lauksaimniecības zemes, un saskaņā ar reģistrētajiem ierakstiem šeit nebija notikusi neviena traģēdija," savu viedokli žurnālistiem pauda medijs Stīvs Nīšovs, kurš vienu no šīm vietām arī nofotografējis.

Taču ap to laiku Debora bija tik nogurusi cīnīties ar spokiem, ka nolēma izvākties no mājas pati - tā, pēc viņas vārdiem, dzīve būs daudz vienkāršāka.

"Es to vairs nespēju izturēt. Mums nācās ievākties īres dzīvoklī, bet es to nenožēloju, jo man te vairs neuzmācas neviens seksuāli norūpējies spoks," stāstīja sieviete.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!