Foto: Reuters/Scanpix
9. martā vairākās pasaules vietās būs vērojams pilns Saules aptumsums. Britu kosmobiologs un astrologs Pīters Stokingers brīdinājis cilvēkus, ka Zemi šīs dabas parādības ietekmē piemeklēšot dažādas baisas katastrofas un kataklizmas.

Izdevums The Mirror vēsta, ka britu zinātnieks, kurš apgalvo, ka paredzējis arī asiņaino teroraktu Francijas galvaspilsētā Parīzē aizvadītā gada novembrī, ir pārliecināts, ka 9. martā Zemi skars pamatīgas likstas.

Stokingers skaidrojis, ka trešdien gaidāmais Saules aptumsums esot daļa no tā dēvētās Saros 130 aptumsumu sērijas, kas aizsākusies 1096. gadā un turpināsies līdz pat 2394. gadam.

Pīters paredz, ka Saules aptumsums pasaulei nesīs dažādas nelaimes – iznīcību, dabas katastrofas, daudzu cilvēku nāves un slaktiņus. Kosmobiologs apgalvojis, ka pastāvot visai liela iespējamība, ka nomirs kāds izcils cilvēks.

Par karstajiem punktiem astrologs nodēvējis Ēģipti, Itāliju, Spāniju, Turciju, Armēniju, Franciju, Portugāli un Vāciju. Savukārt Ziemeļeiropu, viņaprāt, piemeklēšot postoša dabas katastrofa.

Britu zinātnieks skaidrojis, ka 9. marta Saules aptumsuma laikā planētas un zvaigznes būšot izvietotas nelabvēlīgi, un šī iemesla dēļ cilvēkiem vajadzētu saglabāt modrību un rūpēties par savu drošību.

Ar Stokingera daiļradi iespējams iepazīties šeit, savukārt viņa Twitter konts apskatāms šeit.

Jau vēstīts, ka 9. marta pilnais Saules aptumsums būs redzams Indonēzijā un Klusā okeāna centrālajā daļa, sākot no saullēkta virs Sumatras un beidzoties pēc saulrieta Havaju salu ziemeļos. Pilns Saules aptumsums ilgs vairāk nekā 4 minūtes.

Daļējs Saules aptumsums skars Indiju, Nepālu, Indonēziju, Malaiziju, Filipīnas un Papua Jaungvineju, Kambodžu, Mjanmu, Vjetnamu, Taizemi, Ķīnu, Japānu, Aļasku un Austrāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!