Foto: Vida Press
Arheoloģijas profesors Nikolajs Ovčarovs, kurš tiek dēvēts par "Bulgārijas Indiānu Džonsu", ar savu komandu atklājis divus jaunus "vampīru" skeletus, kas ir vismaz 700 gadus veci.

Par to, ka šie mirušie cilvēki agrāk bijuši vampīri, liecina fakts, ka abiem skeletiem cauri krūtīm izdzīti dzelzs mieti, lai viņi pēc nāves nevarētu piecelties no kapa un turpināt savus asinssūcēju darbus.

Skeleti atrasti antīkā trāķiešu laika templī Perperikonas pilsētiņā, kas atrodas uz dienvidaustrumiem no Bulgārijas galvaspilsētas Sofijas.

Kā vēsta vietējie mediji, šis ir jau sestais un septītais "vampīrs", kas pēdējo divu gadu laikā atrasts Bulgārijas teritorijā.

Šis ir kārtējais pierādījums, ka XIII un XIV gadsimta Eiropā ticība vampīriem bija ārkārtīga izplatīta, un zinātnieki uzskata, ka cilvēku histērija šajā sakarā bija tikpat liela kā par visur esošajām raganām.

Līdz ar to vienīgais veids, kā nodrošinātos, lai vismaz miruši vampīri neceltos no kapiem, bija nocirst viņiem galvas un cauri krūtīm izdzīt pamatīgu mietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!