Foto: Reuters/Scanpix
Gandrīz katrs kaut reizi mūžā piedzīvojis neizskaidrojami nogurdinošu sarunu, pēc kuras šķiet, ka zudis ne tikai fiziskais spēks, parādoties galvassāpēm un nogurumam, bet arī garīgs tukšums un apātija. Šīs pazīmes liecina, ka cilvēkam spēkus atņēmis enerģētiskais vampīrs, un šai sakarā dziedniece Elvīra Zeme skaidro, kā sevi pasargāt no ļaunprātīgas spēku atdošanas.

"Enerģijas vampīri nav laimīgi cilvēki, tomēr tādi mūsu vidū pastāv. Viņiem ir dažādas metodes, kā panākt cerēto efektu. Citi enerģiju sūc no laimīgiem un nosvērtiem cilvēkiem, savukārt citiem savs upuris jāsadusmo, lai no viņa pārdzīvojumiem smeltos spēku sev.

Enerģijas vampīri parasti apgrozās tur, kur ir visvairāk cilvēku, un iejaucas viņu sarunās. Kad vampīrs pēc rūpīgas pētīšanas kādu noķer, viņš uzsāk sarunu, kuru neizskaidrojamu iemeslu dēļ ir grūti pārtraukt, un cenšas visu laiku skatīties otram acīs," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Elvīra.

"Vampīra acu skatiens ir urbjošs un mokošs, tas izstaro ļaunumu. Tam nekādā gadījumā nedrīkst šim atbildēt un jāraugās uz Dieva pusi. Viņš it kā piesien cilvēku, un, ja vampīrs neatlaižas pats, ir jāmēģina pēc iespējas ātrāk tikt projām.

Ja iespējams, vienkārši jāpagriežas un jāiet uz pretējo pusi. Bet, ja no sarunas nav iespējams izvairīties, vampīram jāraugās nevis acīs, bet virs deguna, kur atrodas tā saucamā trešā acs.

Ja gribi kauju - kurš kuru atsitīs - tad lūkojies šai punktā, un pēc laiciņa vampīrs no tevis atsiesies nost pats, bet, ja negribi ļaut tādam maitas gabalam bendēt sev nervus, tad vienkārši pārtrauc sarunu un ej projām.

Ar tādiem cilvēkiem labāk ir vispār nerunāt. Viņi sienas klāt cilvēkiem un lien pie visiem, lai sameklētu, no kā izsūkt enerģiju," strikti nosaka dziedniece.

Tāpat, kā atklāj Elvīra, ir arī gadījumi, kad cilvēks ir enerģijas, pats to neapzinoties. Šādos gadījumos enerģijas izsūkšana darbojas citādi, un kaitējums otram nav tik liels, kā gadījumos, kad tā sūkta ļaunprātīgi.

Skaidrojot enerģijas vampīru darbību, Elvīra raksturo arī sevis aizsargāšanas metodes.

"Ir ļoti daudz veidu, kā sevi aizsargāt no vampīriem, bet cilvēks jau ikdienas darbos un steigā par šādām lietām neaizdomājas. Tām neatliek laika. Dzīve ir dzīve, un ne jau visu laiku tu domā par aizsargāšanos.

Lai no enerģijas vampīriem aizsargātos, ap sevi var novilkt dažādus simbolus. Tie vizuāli jāiztēlojas uz sevis, tā ieslēdzot sevi aizsardzības aplī.

Tāpat var nolaist rokas uz zemes un domās celt augšup Zemes enerģiju, kas ir brūnganā krāsā. Vizuāli jāiedomājas, ka šī enerģija tevi apklāj un ieslēdz apvalkā, caur kuru netiek ļaunums. Vēl var arī iztēloties sienu, kas tevi norobežo no vampīra, iedomājoties, ka raugies savā spoguļattēlā," iesaka dziedniece.

"Ir arī kādi īpaši vārdi, ko vienmēr skaitu. Ja jūtu ko ļaunu, saku tā: "Apkārt man aplis, zīmēju to ne es, bet Dieva māmiņa mana. Dieva tēva, Dieva dēla un svētā gara vārdā, āmen!"

Tad paceļu rokas augšup un palūdzu kosmosam tā svētību, lai viņš mani aizsargā. Tad nolaižu rokas pār sevi, it kā apsedzot visu savu ķermeni ar kosmosa gaismu. To darot, cītīgi jāpiedomā visam līdzi un aizsargāšanās jāiztēlojas vizuāli," piekodina dziedniece.

Ja cilvēks jūt, ka ir izsūkts un iztukšots, ieteicams arī nomazgāties zem karsta un tekoša ūdens, ļaujot tam plūst pār galvu. Bet, ja tas nav iespējams, tad ūdens jāielej kaut spainī.

"Ļoti labi ir ūdenī iemest arī trīs šķipsniņas sāli, un, tā kā tas uzņem informāciju, tad gan ūdenim, gan sālim jāpalūdz atbrīvošana no negatīvās enerģijas un visa ļaunā, kas cilvēkam uzlikts, lai tas šo ļaunumu nomazgātu. Un nekad nevajag aizmirst pateikties labajam un cilvēkiem, kas ir tuvi.

Tad šo ūdens spaini jāuzlej sev tieši uz galvas, lai viss ļaunums notecētu, un pie sevis jādomā, ka viss sliktais no tevis aiziet projām," skaidro Elvīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!