Foto: stock.xchng
Grupa ticīgo ik dienas pulcējas Kalifornijas štata pilsētā Fresno, kur no kāda mirtes koka pil "dieva asaras", taču tagad noskaidrojies, ka brīnuma vietā ticīgie ilgu laiku ir tīksminājušies par laputu fekālijām.

Dievišķais koks aug pie Svētā Jāņa katedrāles, un jau ilgāku laiku ļaudis ap to pulcējas, lai paši savām acīm redzētu šo brīnumu un, kā tas kristīgajā pasaulē ierasts, varbūt pat izdziedinātos.

Arī katoliete Rozmarija Navaro, kura pie mirtes bija nākusi dziedināties, ir pārliecināta par tās dievišķo spēku. "Es lūdzos dieviņu, lai viņš man sūta brīnumu, jo esmu ļoti, ļoti slima," televīzijas sižetā stāstījusi Rozmarija, kura ir pārliecināta, ka koks izdziedinās gan viņu, gan citus ticīgos.

Savukārt kāda cita ticīgā Marija Ibarra apgalvo, ka jau piedzīvojusi brīnumu. "Atliek tikai pateikt slavas vārdus dievam, un no mirtes uzreiz sāk suloties šķidrums," stāsta Marija, kura zina, ka šķidrums ir "dieva asaras".

Šis neparastais stāsts piesaistījis arī vietējā mežkopības speciālista Džons Rilhorna uzmanību, un viņš tuvāk izpētījis koka mizu. Eksperts apstiprinājis, ka šķidrums no stumbra patiešām tek, taču tam neesot dievišķa izcelsme.

"Šajā kokā ir iemitinājies liels daudzums laputu. Tās dzer auga sulas un, protams, organisms tās pārstrādā. Rupji izsakoties, draudzes locekļi ekskrementus ir sajaukuši ar brīnumu. Vasaras laikā kukaiņu izdalījumi ir tik bagātīgi, ka sāk pilēt no koka," skaidrojis eksperts.

Viņš to nosaucis par pilnīgi dabisku procesu un ielas otrā pusē atradis vēl vienu "brīnumainu" koku. Tiesa, otrs koks ticīgos tik ļoti vairs nav aizrāvis.

"Lai runā, ko grib, bet manās acīs tieši no šī koka tek dieva asaras," uzstāj vēl kāds Fresno pilsētas ticīgais Migels Bežē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!