Foto: LETA

Kamēr nācija jau priecājas par gaidāmo brīvdienu rindu uz Līgo svētkiem un plāno kārtīgas svinības, ezotērikas un kosmosa norišu pārzinātāja Elita Drāke nāk klajā ar aicinājumu piebremzēt. Kā melni mākoņi pār Latviju savilkušās baisas enerģijas, kas draud ar avāriju un nelaimju izvirdumu svētku laikā.

"Šis laiks, jūnija beigas, nav viegls, jo darbojas dažādas paralēlās enerģijas. Notiek pārmaiņas dabā, kosmosā un cilvēkos. Viss sakritis vienlaicīgi, turklāt vēl ir pilnmēness. Tas draud ar lielu avāriju un nelaimju iespējamību tuvākajās dienās," sarunā ar "Delfi Izklaidi" līgotājus brīdina Drāke.

Eksperte, protams, pati labi saprot, ka, ja viņa tagad paziņotu, ka Jāņus šogad aizliegts svinēt, neviens neklausītos. Taču, rūpējoties par savu drošību, tautieši varētu izvēlēties mazliet citādāku līksmošanu.

"Nekādā gadījumā nevajadzētu iet cilvēkos un lielās masās. Nevajag uzprasīties, jo šajā laikā ir daudz lielāka iespējamība un varbūtība, ka notiks smagas avārijas un dažādas nelaimes. Svinības lielās masās var izvērsties bīstami.

Es tiešām jūtu, ka nav labi, un paši varat paskatīties – pēdējo nedēļu laikā notikušas tik daudzas smagas avārijas, lai arī vēl nemaz nav klāt saulgrieži. Cilvēkiem šādā laikā ir grūti lidot. Tāpēc nevajadzētu rauties uz masu pasākumiem.

Es ieteiktu uz svētkiem sapucēties sev par prieku un svinēt pašam ar sevi vai saviem vistuvākajiem cilvēkiem, šaurā lokā. Svinēt pie dabas, un rīkot nevis lielus svētkus, bet mīlīgu un jauku pasākumu ar tuviniekiem.

Iesaku Līgo vakarā izbaudīt visas stihijas – ūdeni, uguni, vēju, meiju smaržu. Vēl kāds svarīgs moments – gatavojot šašliku, nevajadzētu izvēlēties cūkgaļu. Cūkas gaļa šajā jau tā sarežģītajā laikā daudzus var papildus piezemēt un dot agresiju.

Tā vietā iesaku jēra vai vistas gaļas šašliku," labus padomus atbildīgai svinēšanai dod ezotēriskas pārzinātāja.

Drāke gan var nomierināt tautu – vasaras ballītēm un masu pasākumiem laika vēl pietiks. "Ir jāpagaida līdz 30. jūnijam. Pēc tam beigsies šis smagais laiks, kļūs vieglāk, arī cilvēki jutīsies labāk," pozitīvu vasaru iezīmē eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!