Foto: Shutterstock
Gandrīz katrs ir dzirdējis runas par "ļauno aci" jeb noskaudumu, lāstiem vai dažādiem piebūrumiem, kas kaitē cilvēka fiziskajam un garīgajam spēkam. Šajā sakarā dziedniece Gaida Lākute skaidro, kā sevi pasargāt no otra uzsūtīta ļaunuma, kā arī veidus, kā rīkoties, ja kaitējums jau nodarīts.

"Lāstu vai noskaudumu cilvēks otram var uzlikt arī neapzināti. Piemēram, strīda karstumā izteiktiem vārdiem un domām ir ļoti liela enerģija, ko pastiprina arī emocijas.

Tieši tāpēc ir ļoti nopietni jāseko līdzi tam, ko domājam un runājam arī dusmās. Vārdi un ļauni novēlējumi iedarbojas, un tas nav nekāds attaisnojums, ja cilvēks tai brīdī bijis ļoti satraukts. Kaut arī viņš pēc kāda laika tā vairs nedomā, uz doto brīdi vārdi bijuši izteikti ar nodomu.

Informatīvi enerģētiskai programmai pieslēdzas līdzīga enerģija no pārējā visuma informatīvā lauka, ko var iztēloties kā tumšu mākonīti, kas piesaista līdzīgas krāsas mākonīšus. Šādā veidā saslēdzas domas, tādēļ ir ļoti svarīgi domāt un filtrēt to, kādus vārdus mēs palaižam ēterā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta dziedniece.

"Tāpat gluži dabiski var izveidoties "ļaunā acs" jeb noskaudums. Kādā filmā pat ir bijusi frāze, ka "skaudība ir atzinības visdabiskākā izpausme". Tā tas patiešām ir, un daudzi pat neapzinās, ka ir kādu noskauduši. Cilvēkam pašam neiet, un viņš arī it kā izelpo otra veiksmi un pozitīvo enerģiju," skaidro Gaida.

"Lai neciestu no saucamās "ļaunās acs", iesaku nesavienoties ar otra cilvēka enerģiju, priekšlaicīgi paužot prieku par gaidāmiem plāniem, notikumiem vai dzīves kvalitāti kopumā. Citiem cilvēkiem šādas lietas nav jāsaka - priecājies vienatnē vai ar savu tuvāko.

Īpaši svarīgi tas ir brīžos, kad gatavojamies pasākt ko ļoti būtisku un daudzsološu. Pirms neesi sasniedzis un izdarījis iecerēto, kā arī pat kādu brītiņu pēc mērķa realizēšanas iesaku neplātīt muti.

Otra veiksmi var noskaust ne tikai cilvēki, bet arī astrālajā pasaulē mītoši dažādi spēki, kas jautrības pēc kaitē skaļi izteiktajiem plāniem, lai vēlāk novērotu, kā cilvēks cieš neveiksmi un patīksminātos par viņa izgāšanos.

Ja esi nolēmis kaut ko darīt, tad dari to soli pa solītim, nebilstot nevienu lieku vārdiņu, lai pēc iespējas mazāk noņemtu enerģiju no saviem plāniem," uzsver dziedniece.

Tāpat bez "ļaunās acs" un lāstu radītā ļaunuma, pastāv arī nobūrumi, kuriem gan nepieciešama apzināta rīcība un papildus zināšanas lāsta uzlikšanā.

"Nobūrumiem ir rituāla maģijas raksturs, un to veikšanā tiek pielietoti dažādi papildus priekšmeti jeb tā saucamās nešļavas. Tās rada kaitējumu cilvēka dzīvei, skarot gan veselību, gan savstarpējās attiecības.

Cilvēks sāk lēnām nīkt ārā, parādoties visādām dīvainām kaitēm, kuru cēloni ārsti nespēj noteikt. Pirmais piebūruma vēstnesis ir vispārējs nespēks, kam var sekot arī nelāgas domas, kas cilvēku it kā mudina nodarīt sev kaitējumu. Kopumā to var raksturot kā totālu vitalitātes izsīkumu.

Tāpat vienā laidā bez iemesla var plīst gan tehnika, gan ķēdītes un gredzeni. Ir gadījumi, kad cilvēks vienkārši pakrīt uz līdzenas vietas, gūstot nopietnu traumu, un viņam ir sajūta, ka kāds ir viņu pagrūdis," stāsta Gaida, raksturojot arī veidus, kā cīnīties ar uzsūtīto ļaunumu.

"Šīs nešļavas, piemēram, zemē ieraktās olas vai kaut kur nevietā pabērtās smiltis, noteikti nedrīkst aiztikt kailām rokām. Tām jāuzber sāls, kas ir neitralizējoša un svētību nesoša viela. Ieteicams ar sāls paciņu rokās pasēdēt pāris minūtes, noskaitot Tēvreizi un palūdzot aizsardzību, un tad to uzbērt nešļavai.

Tādējādi informatīvi enerģētiskais lādiņš ies atpakaļ pie ļaunuma sūtītāja. Pēc tam desmit dienas nedrīkst dod neko no sava labuma tam, uz kuru krīt aizdomas par piebūruma veikšanu. Šādos gadījumos cilvēks visbiežāk jūt, kurš ir vainīgais, jo viņš uzradīsies pēkšņi, jautājot ko dīvainu," atklāj dziedniece.

"Kopumā vienkāršākais aizsardzības veids ir Tēvreizes noskaitīšana, tā sūtot visus sliktos vārdus un enerģiju atpakaļ uz turieni, no kurienes tie nākuši, un palūdzot Dievam aizsardzību.

Tāpat var iedomāties sevi paejam zem zeltaina ūdenskrituma, no kura līst visuma dievišķā gaisma, tā nomazgājot visu netīro un ļauno. Tā ir ļoti spēcīga un vērtīga procedūra, ko pats var veikt jebkuros apstākļos.

Noderīgi ir arī izteicieni no mūsu folkloras "Pipars tev acīs, sāls zem mēles", vai "Kā tu man, tā es tev". Tos var izteikt balsī tad, ja dzirdat, ka kāds velta jums ļaunus vārdus vai ilgi un ļauni lūkojas acīs, kā arī vēlāk, domās atgriežoties nepatīkamajā situācijā,

Tāpat vērtīga ir zelta uguns apļa izveidošana sev apkārt, jo ļaunās domas to nespēs šķērsot, savukārt labi vārdi un patiesie vēlējumi spēs iziet cauri neskarti," iesaka Gaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!