Foto: Vida Press

Īpašnieki samazinājuši prasīto cenu par māju Pensilvānijas štatā, kas leģendārajā šausmu filmā The Silence of the Lambs (Jēru klusēšana) bija sērijveida slepkavas mājoklis, jo tai nav izdevies atrast pircēju.

Trīs stāvu māja augustā tika piedāvāta par 300 000 ASV dolāru (277 000 eiro), taču pagājušajā mēnesī cena tika samazināta līdz 250 000 dolāru (230 000 eiro). Vietnes Realtor.com pārstāvis atklājis, ka lielākā interese esot bijusi no žurnālistiem, nevis potenciālajiem pircējiem.

"Tas vien, ka par māju sacelta liela ažiotāža, vēl nenozīmē ātru pircēja atrašanu," laikrakstam Pittsburgh Tribune-Review teica Ēriks Ganters. "Tas, ka gribu uz kaut ko paskatīties, nenozīmē, ka vēlos to pirkt."

1991. gada filmā Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģente, cenšoties notvert bīstamu sērijveida slepkavu, vēršas pēc palīdzības pie ieslodzītā kanibāla un izcilā psihiatra Hanibāla Lektera.

Kinolente saņēma piecas ASV Kinoakadēmijas balvas, tostarp par gada labāko filmu. Galveno lomu atveidotāji Džodija Fostere un Entonijs Hopkinss par tēlojumu saņēma Oskarus.

Filmā trīsstāvīgā Viktorijas laikmeta stilā būvētā māja atveidota drūmi. Aktiera Teda Levina spēlētais slepkava mājas pagrabā nogalina sievietes un ieliek viņām rīklē naktstauriņus.

Taču patiesībā māja ir gaiša un mājīga, turklāt tajā nemaz nav pagraba.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!