Foto: Vida Press

Teju ikviens no mums, vēlā vakarā ejot pa kādu nomaļāku vietu, savā prātā ir paspēlējies ar baiso domu – ja nu man tagad uz ceļa pretī nostājas spoks? Izrādās, ka tāda iespēja pavisam reāli pastāv. Kas jāņem vērā, aci pret aci satiekoties ar spoku, atklāj gaišreģis un Baltijas ekstrasensu cīņu uzvarētājs Sindijs Anspoks.

"Enerģijas patiešām var iegūt vizuālu veidolu. Tas izskatās kā reālu cilvēku ēna vai kas tamlīdzīgs. Spoks var izskatīties kā reāls cilvēks, tikai mazliet neskaidrs un izplūdis, kā no vecas fotogrāfijas izgriezts tēls," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro gaišreģis.

Viņš atklāj, ka visi šīs parādības neredz. Visjūtīgākie šajā ziņā essot pirmskolas vecuma bērni. Tāpēc bērna izteikumus, ka viņš redz spoku, ja vecākam nekas nav saskatāms, nevajagot uztvert nenopietni.

Tāpat spoku lielākas iespējas saredzēt ir mākslinieciski apdāvinātiem prātiem, kuriem vairāk attīstīta labā smadzeņu puslode. "Tiem, kas dara mehānisku darbu un vairāk realizē sevi tehniskā sfērā, ir mazākas iespējas ieraudzīt kādu no mirušajām dvēselēm, jo viņiem nav tik spēcīgas enerģētikas. Spokus redz sensitīvi, neirotiski cilvēki," skaidro Anspoks.

Gaišreģis uzsver - spoks nevienam neko fiziski nespēj nodarīt. Ainiņas, kurās rēgi ar zāģiem rokās vai asiņainiem zobiem spīdot metas pakaļ savam upurim, ir šausmu filmu režisoru fantāzijas lidojums. Dzīvē tas praktiski nav iespējams.

Tiesa, traumu iespējams gūt emocionāli, taču arī te viss atkarīgs no paša cilvēka uztveres. "Pirmais, ko vajag darīt, satiekot spoku, ir nomierināties.

Jāatgādina sev, ka fiziski spoks tev fiziski neko nevar nodarīt, bet emocionāli tā ietekme būs zināmā mērā atkarīga no tevis paša. Ja cilvēks kritīs panikā, tas var izsaukt kādu atbildes reakciju.

Ja cilvēks sāks kliegt, psihot, diez vai kāds viņu uztvers normāli, tostarp arī šis gars. Svarīgi ir nomierināties. Nesabaidīt pašam sevi ar domām, ka dzīve nu galā, bet mēģināt no tā kaut ko iegūt.

Iespējams, tā ir kāda zīme. Cilvēkam jāpamēģina tīri no loģikas salikt to shēmu kopā, izdomāt, kāpēc viņa ceļā gadījusies šī parādība un ko tas varētu nozīmēt," rīcības plānu ieskicē gaišreģis.

Nereti dzirdēti aizspriedumi par to, ka spokam nedrīkst pieskarties, jo tas esot uz nelaimi. Gaišreģis uzsver, ka tie ir absolūti maldi.

"Ja cilvēks pats izdomā, ka viņš mirs, tā arī notiks. Var pārbīties līdz nāvei. Bet var uz to palūkoties no otras puses. Iespējams, šis gars ir tavā ceļā, lai sargātu. Svarīgi ir iemācīties nebaidīties," uzsver zinātājs.

Arī tad, ja mirušie radinieki pēkšņi sāk rādīties sapņos, tā nav jāuztver kā zīme, ka tuvojas pēdējā stundiņa. "Aizgājēji atgriežas sapnī, lai pasargātu uz zemes palikušos.

Viņi nevis aicina sev līdzi, bet gluži otrādi - dod spēku un uzliek aizsardzību tālākai dzīvei," opīšu ciemošanos pozitīvi uztvert mudina eksperts. Vairāk par šo gaišreģi uzzināt un ar viņu sazināties var, apmeklējot mājaslapu ekstrasensi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!