Foto: Privātais arhīvs
Makšķernieks Aleksandrs Korobovs no Arhangeļskas kļuvis par slavenību, kad sociālajos tīklos ievietojis fotogrāfijas ar ļoti neparastu zivi – ārēji tā atgādina plaudi, bet tās seju rotā īpatnējs "Holivudas smaids".

Korobovs jau daudzus gadus dodas makšķerēt uz Severnuju Dvinu, taču atzīst, ka pirmo reizi noķēris zivi ar cilvēka zobiem.

"Paņēmu rokās, paostīju. It kā svaiga. Žaunas pavēru - žaunas sarkanas. Bet pēc mutes neizskatījās pēc plauža. Atveru muti, bet tur cilvēka zobi. Es tā nobijos, ka pat roku atrāvu," monstrozo būtni raksturojis Korobovs.

Par savu atradumu viņš paziņojis vietējā zivsaimniecības pārvaldē, bet tās darbinieki nav spējuši zivi klasificēt. Vienīgais, ko viņi secinājuši, ir tas, ka "zivs nav mūsējā".

Savukārt Krievijas Zivsaimniecības un okeanogrāfijas institūtā precizējuši, ka tā ir piranja. "Tā ir visīstākā piranja, taču lieta tāda, ka piranjām ir vairāk nekā 90 sugas. Asinskāro piranju, kādas rāda kino, dabā nav daudz, un šī ir miermīlīgā piranja," teikuši eksperti.

Zinātnieki uzskata, ka patstāvīgi Krievijā nonākt šī zivs nevarētu, tāpēc, visticamāk, tās iepriekšējais saimnieks to ir ievedis valstī un palaidis brīvībā. Līdz ar to piranjas parādīšanās Krievijā ir nevis anomālija, bet gan nejaušība.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!