Foto: Vida Press
Kāds Indijas iedzīvotājs Mohammads Latifs Khatana pēc diviem mēnešiem gatavojas kļūt par tēvu, taču vīrieša priekus aizēno trauksme – vīrietis baidās, ka arī viņa dēls varētu piedzimt ar kroplību, kas izķēmojusi topošā tēva seju.

Tomēr, kā vēsta vietējie masu mediji, ir cerības, ka bērns piedzims bez defektiem, jo briesmīgā slimība nav skārusi Mohammada brāļus un māsas.

Pats Mohammads piedzimis ar mazu punu uz sejas, kas ar laiku izaudzis un nosedzis zēna seju un acis.

„Kad es biju bērns, neviens ar mani negribēja spēlēties. Astoņu gadu vecumā es zaudēju vienu aci, un kopš tā laika kaimiņu bērni mani sauca par izdzimteni, kropli, ņirgājās par mani un regulāri sita," atmiņās dalījies indietis.

Pēc Mohammada vārdiem, garāmgājēji atklāti izsakās par viņa kroplību un pat spļauj virsū. „Reiz gāju pa ceļu, bet man pretī nāca trīs jaunas meitenes, kuras sāka spļaudīties un pēc tam aizsedza muti ar šalli un aizmuka. Es nezināju, kur lai liekas no kauna," stāsta nelaimīgais.

Un tomēr indietim ir izdevies nodibināt ģimeni. Viņš bija iepazinies ar meiteni vārdā Salima, kurai ir tikai viena kāja. 2008. gadā pāris dzēra kāzas, un svinīgajā ceremonijā piedalījās gandrīz 400 viesi.

Tagad Mohammads un viņa 25 gadus vecā sieva dzīvo augstu kalnos. Reizi četros mēnešos vīrietis ierodas tuvākajā ciematā, kur ubago naudu, lai iegādātos pārtiku (dienā viņš spēj nopelnīt aptuveni piecus latus).

Vīrietis neslēpj, ka labprāt strādātu kādu algotu darbu un nodrošinātu ģimeni, tomēr atbaidošā izskata dēļ ar viņu neviens pat neielaižas šādās sarunās.

Mohammada brālis savulaik bija pārdevis daļu zemes, lai apmaksātu ārsta konsultāciju, bet dakteris paziņojis: „Kad jūsu māte bija stāvoklī, notika Saules aptumsums - no tā arī cēlušās visas jūsu nelaimes".

Savu sievu pie ārsta aizvest Mohammads nevar naudas trūkuma dēļ, tādēļ vienīgais, kas viņam atliek, ir lūgt dievus par to, lai bērns piedzimtu vesels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!