Foto: Buzzfeed.com/paulmaquard
Ārzemnieki par latviešu meitenēm ir dažādās domās – vieni uzskata, ka Latvijā dzīvo skaistākās sievietes pasaulē, citiem tīk domāt, ka pašmāju zeltenes ir vieglas uzvedības, bet vēl kādam šķiet, ka viņas ir izmantotājas. Savukārt franču students Pols laiku lieki nav tērējis un veicis unikālu eksperimentu – divās nedēļās viņš aizgājis uz randiņu ar 10 rīdziniecēm.

Savu pieredzi jauneklis aprakstījis populārajā izklaides vietnē "Buzzfeed". Pols savu romantisko randiņu pieredzi publicējis Valentīna dienā, un viņa stāsts jau izpelnījies sociālo tīklu lietotāju ievērību.

Kā skaidrojis Pols, uz Rīgu viņš atbraucis pirms pāris mēnešiem, lai strādātu pie savas doktora disertācijas. Tāpat puisis vēlējies pamainīt vidi un atrasties pēc iespējas tālāk prom no savas bijušās draudzenes. Bet galvenokārt – Latvijas galvaspilsēta, viņaprāt, ir ļoti ekonomiska izvēle, un, lai gan laika apstākļi šeit mēdzot būt visai nomācoši, viņam šī pilsēta patīk.

Kādu vakaru Pols kopā ar dažiem vietējiem draugiem devies uz bāru iedzert alu. Pēc vairākiem kausiem putojošā miestiņa kompanjoni Māris un Ēriks viņam izteikuši interesantu piedāvājumu – puiši ārzemnieku izaicinājuši mesties Rīgas randiņu dzīvē.

Otrajā rītā pēc iedzeršanas Pols attapies, ka viņš reibumā piekritis izaicinājumam. Turklāt derību cena bijusi visai augsta – trīs duči aliņu. Tā nu viņš ar skubu sācis rosīties iepazīšanās aplikācijā "Mint" un paveicis neticamo – divās nedēļās aizgājis uz randiņu ar desmit Rīgas daiļavām.

Pola pieredze bijusi raiba. Tā, piemēram, vispirms viņš gājis uz randiņu ar kādu aplikācijā iepazītu Kristīni. Pēc īsa virtuālā čatiņa abi sarunājuši satikties svētdienas rītā.

Francūzis nedaudz nobrīnījies, ka meitene piekritusi tikties agrā brīvdienu rītā, savukārt, satiekot Kristīni, viņš secinājis, ka tam ir visai loģisks izskaidrojums – daiļava uz randiņu ieradusies pa taisno no ballītes. Lai gan kompanjone esot bijusi visai jauka, Polam nedaudz traucējusi alkohola dvinga, kas nākusi no viņas, un meitene bijusi pagalam miegaina. Drīz vien viņš dāmu pavadījis līdz tramvaja pieturai.

Savukārt Olgu, Ievu un Sabīni francūzis izbrāķējis – viena nemitīgi runājusi, otra nav pratusi runāt angliski un šo nepilnību centusies kompensēt ar smiešanos. Savukārt par trešo randiņu partneri Polam nav bijis daudz, ko piebilst, jo viņa uz tikšanos ieradusies ļoti sasmaržojusies un viss, par ko viņš spējis domāt, bija pēc iespējas ātrāk nokļūt svaigā gaisā.

Tāpat visnotaļ romantisks, bet bezgala dīvains esot bijis randiņš ar Annu. Meitene Polam piedāvājusi doties uz Centrāltirgu, kur viņa vairākas stundas mēģinājusi atrast mellenes. Savukārt ar Ritu Pols piedzīvojis nelielu vilšanos. Iepazīšanās aplikācijas bildēs viņa izskatījusies satriecoši skaista, bet reālajā dzīvē viņa izskatījusies pavisam citādi.

Interesanti, ka viena no daiļavām Polu piešmaukusi. Oļesja ar viņu sarunājusi satikties pie "Laimas" pulksteņa, bet uz randiņu nav ieradusies un nosūtījusi puisim ziņu, ka "mums nekas nesanāks". Francūža draugi Māris un Ēriks vēlāk prātojuši, ka viņa, iespējams, no attāluma novērtējusi savu kavalieri un sapratusi, ka viņš nav viņas gaumē.

Vispozitīvākā pieredze Polam bijusi ar Lauru. Drīz pēc iepazīšanās ar viņu francūzis iepazinies arī ar viņas mammu un mopsīti. Savukārt brokastīs viņš uzcienāts ar gardām pankūkām.

Lai gan Oļesja Polu piemānījusi un uz randiņu nav ieradusies, draugi tomēr arī šo pieredzi ieskaitījuši un francūzis derībās uzvarējis. Savukārt Lauru viņš nolēmis uzaicināt uz vēl vienu randiņu. Pilnu Pola pieredzes stāstu iespējams izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!