Foto: F64

Populārais amerikāņu interneta resurss BuzzFeed sastādījis topu ar pašiem dīvainākajiem paradumiem, par kuriem jāzina amerikāņu tūristiem, kuri pirmo reizi nolēmuši aizbraukt uz Krieviju.

Topa autori tos sauc par "pašiem dīvainākajiem un nejēdzīgākajiem" krievu paradumiem, un uzskaitījumā apkopotas 16 šādas dīvainības.

1. Krievi sapucējas, lai izietu uz veikalu. Pēc topa sastādītāju vārdiem, šāda tieksme jo īpaši piemīt pilsētās dzīvojošām sievietēm, kuras, izejot uz veikalu pēc maizes, uzģērbj skaistu kleitiņu un uzvelk augstpapēžu kurpes.

2. Pirms iziešanas no mājas krievi uz mirkli apsēžas. Pakojot čemodānus, vairums krievu atrod brītiņu, lai pirms iziešanas no mājas nedaudz nekustīgi pasēdētu.

3. Krieviem patīk teikt garus un piņķerīgus tostus. Tikai paši slinkākie, pēc topa autoru domām, aprobežojas ar frāzi: "Nu, uz veselību!" Tā kā gatavojieties klausīties anekdoti un tai sekojošu garu stāstu.

4. Krieviem patīk visu laiku stāstīt anekdotes. Viņi var pārtraukt savu stāstījumu, lai ar baudu pateiktu: "Zināt, man tas atgādina vienu anekdoti" un, protams, to arī izstāstītu, lai cik neiederīga šī anekdote būtu.

5. Krievi viens otru apsveic, izejot no pirts vai dušas. Pēc amerikāņu domām, ir ļoti dīvaini šādās reizēs novēlēt "s lyogkym parom".

6. Uz jautājumu "Kā klājas?" krievi atbild godīgi un izvērsti. Krievi, izrādās, jautājumu "Kā klājas?" uzdod tāpēc, ka viņus patiešām interesē, kā jums klājas.

7. Krievi neuzsmaida svešiniekiem. Pēc krievu domām, smaidam ir jābūt dabiskam, tāpēc viņi smaida tikai draugiem, bet ne svešiniekiem.

8. Jauno gadu krievi svin ar lielāku entuziasmu nekā Ziemassvētkus. Krievi nepievērš pārāk lielu uzmanību Ziemassvētkiem, bet visas dāvanas un eglītes taupa Jaunajam gadam, kuru atzīmē vairākas dienas.

9. Krievi regulāri skatās vecas padomju multiplikācijas filmas. Pašas iecienītākās multenes, pēc amerikāņu domām, ir Pagaidi tikai! (Toma un Džerija krievu versija), Brēmenes muzikanti un Sniega karaliene.

10. Krievi visas sievietes sauc par meitenēm. Ja jums vajadzīga oficiante, sauciet - девушка! Ikviena sieviete, kas izskatās jaunāka par vecmāmiņu, tiek saukta par meiteni.

11. Krievi pie galda sēžas, lai paēstu, bet neceļas vairākas stundas. Kad krievi sēžas pie galda, viņi ne tikai ēd, bet arī sarunājas. Tāda pasēdēšana var ilgt vairākas stundas.

12. Krieviem ir tieksme krāt maisiņus. Nopietni - krievi nekad, nekad nemet ārā pārtikas maisiņus. Jo nekad taču nevar zināt, kad tos savajadzēsies.

13. Gaidot ciemiņus, krievi gatavo vairāk ēdiena, nekā iespējams apēst. Turklāt, pēc amerikāņu vārdiem, vairums no ēdieniem ir pārlieti ar tonnām majonēzes.

14. Krievi dzīvo kopā ar vecākiem. Amerikāņi novērojuši, ka reizēm gadās tā, ka visas paaudzes - vecāki, bērni, vecmāmiņas un vectētiņi - dzīvo kopā vienā dzīvoklī.

15. Krievi ir gatavi dzert pat ar nepazīstamiem cilvēkiem. Ļoti dīvaini, pēc amerikāņu domām, ir tas, ka krievi iepazīstas ar nepazīstamiem cilvēkiem un uzreiz kļūst par draugiem. Bet jau pēc desmit sarunas minūtēm aicina uz kopīgu iedzeršanu.

16. Krievi nenāk ciemos tukšām rokām. Dāvana var būt gan deserts, gan vīns, gan šokolāde, gan ziedi. Nav svarīgi, ko tieši atnest, galvenais ir ciemos nenākt tukšām rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!