Foto: Vida Press
Kāds angļu santehniķis izgatavojis pasaulē ātrāko pilnībā funkcionējošo tualeti, kas spēj attīstīt 88,5 kilometru stundā lielu ātrumu, un viņa sasniegums drīzumā tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā.

33 gadus vecajam Kolinam Fērzam (Furze) bija nepieciešams aptuveni mēnesis, lai apvienotu tualeti un 140 kubikcentimetru motocikla dzinēju, taču tagad šis agregāts ir pabeigts un, braucot pilnā ātrumā, tajā var atviegloties un nolaist ūdeni.

"Ir visai biedējoši braukt ar šo ierīci, jo ūdens to padara visai smagu, bet, ja brauc pa bedrēm, tad var pavisam izmirkt. Bet uz mitra sēdekļa nav viegli stūrēt," britu medijiem stāstījis izgudrotājs no Stemfordas (Lankašīras grāfiste).

"Es esmu santehniķis un ikdienā darbojos ar tualetes podiem, tāpēc es nodomāju, ka būtu liels izaicinājums izgatavot ātrāko tualeti pasaulē," stāstījis Kolins, kura ierīce, pēc viņa vārdiem, varot sasniegt 96,5 kilometru stundā lielu ātrumu, taču tik ātri braukt viņam esot bail.

Šobrīd ātrākās tualetes rekords reģistrēts pirms diviem gadiem Milānas auto šova laikā, kad tika prezentēta tualete, kas spēj attīstīt 67,5 kilometru stundā lielu ātrumu. Gadu vēlāk Kanādā tika sasniegts 74 km/h liels ātrums, taču oficiāli tas netika reģistrēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!