Oktobra sākumā īstenots neparasts projekts – uz divām dienām Rīgas centrā novietoti atkritumu šķirošanas konteineri, kas uzrunājuši garāmgājējus aktieru Artūra Skrastiņa (attēlā) un Vitas Baļčunaites balsīs.

Interaktīvo projektu īstenoja vides apsaimniekošanas un otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmumu grupa Eco Baltia grupa un Latvijas Zaļais punkts, tādā veidā sakot paldies tautiešiem, kuri šķiro atkritumus.

Īpašie atkritumu konteineri uz divām dienām tika aprīkoti ar skaņas un kustību sensoriem, lai iemīļoto aktieru Skrastiņa un Baļčunaites balsīs komunicētu ar garāmgājējiem. Ar slēptajām kamerām tika filmēta cilvēku reakcija uz runājošajām miskastēm.

Liels bija garāmgējēju pārsteigums, kad konteineri, uztvēruši to kustības, pēkšņi Skrastiņa vai Baļčunaites balsī aicināja "uzcienāt" ar kādu plastmasas pudeli.

Tiem, kuri konteineros iemeta attiecīgo atkritumu, aktieru balsis pateicās par, piemēram, par "fantastiski garšīgo" plastmasas maisiņu.

Daļa tautiešu nesamierinājās vien ar Skrastiņa balsī izteiktu pateicību par plastmasas pudeli, bet mēģināja "rakt dziļāk" - netrūka tantiņu, kuras, cerot mēslos sēžam ieraudzīt populāro aktieri, konteinerā mēģināja iebāzt roku vai pat galvu.

Tomēr lielākā daļa par runājošajiem konteineriem bija sajūsmā un atgriezās tos "pabarot" ar jauniem labumiem.

Akcija deva izcilus rezultātus - divu dienu laikā runājošajos konteineros tika sašķiroti 275 kilogrami stikla un plastmasas pudeļu, kas ir 3.5 reizes vairāk nekā šajos pašos konteineros divu dienu laikā ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!