Minesotā dzīvojošais amerikāņu mākslinieks Dens Leisijs (Dan Lacey) iemantojis zināmu popularitāti internetā un atpazīstamību mākslas cienītāju aprindās, regulāri gleznojot populārus cilvēkus kopā ar pankūkām.

Mākslinieka darbiem raksturīgs pilnīgs tolerances trūkums un krietna deva melnā humora. Kā savā interneta dienasgrāmatā atzīst pats Lesijs, viņa darbi bieži vien šausmina pat viņa paša ģimeni.

Vienā no pēdējā laika skandalozākajām gleznām attēlots Maikla Džeksona tēvs, kuram uz galvas uzlikta pankūka, bet pankūkai savukārt virsū novietota Džeksona bēru ceremonijas apmeklētāja biļete. No pankūkas pil ievārījums, bet bēru biļetes mala ir izmērcēta asinīs. Spriežot pēc izvēlētas kompozīcijas, iespējams, ka mākslinieks ar šo gleznu vēlējies ne tikai šokēt, bet arī paust kādu dziļāku domu vai ietvert slēptu ziņojumu.

Īpašu ievērību izpelnījusies arī šokējošā gleznu kolekcija, kurā redzams kails ASV prezidents Baraks Obama, jājot uz balta vienradža. Tā kā māksliniekam jāpieturas pie stingriem kanoniem, arī šeit Obamas intīmākās ķermeņa daļas aizklāj bieza, brūna pankūka.

No iemūžināšanas kopā ar pankūku nav izvairījusies arī Māte Terēze (attēlā), kurai pankūka riņķo virs galvas nimba vietā. Savukārt Baraka Obamas sāncensis prezidenta vēlēšanās Džons MakKeins cepures vietā ticis pie veselām divām pankūkām. Mākslinieks nav saudzējis arī Lielbritānijas dziedošo sensāciju Sjūzenu Boilu, politiķi Sāru Palinu, aktierus Mikiju Rūrku un Tomu Krūzu, kā arī daudzus citus sabiedrībā populārus cilvēkus. Pilns „appankūkoto" personāžu saraksts pieejams mākslinieka blogā.

Darbus iespējams ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties. Gleznas regulāri tiek izsolītas interneta portālā eBay, turklāt cenas ir visai demokrātiskas - sākot no pārdesmit latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!