Foto: Vida Press
29 gadus vecā Īva Hazeltona no Devonas pieņēma izaicinājumu veselu gadu katru dienu saģērbties dīvainās drēbēs. Šīs neparastās akcijas mērķis bija vākt līdzekļus krūts vēža slimnieču ārstēšanai, kā arī pievērst sieviešu uzmanību krūšu veselībai.

Pērn Īvu piemeklēja pēkšņa atklāsme, ka ir nepieciešams iedvesmot sievietes vairāk rūpēties par savām krūtīm. Tā kā jau no bērnības meitenei patīk pārģērbties, Īva nolēmusi, ka pieņems šo savādo izaicinājumu - viņa visu savu apģērbu atdeva labdarībai un turpmāk ik dienu pavadīja, tērpusies dažādos dīvainos kostīmos.

Britu presei jaunā sieviete atzinusi, ka būs pagrūti atgriezties pie normāla ikdienas apģērba, jo gada laikā viņa ne tikai pieradusi pavadīt laiku ērmīgos kostīmos, bet arī vairs nezina, kas īsti tagad ir modē. Īva jau paguvusi iegādāties dažas bikses un krekliņus, bet tie, salīdzinot ar to, ko viņa valkājusi visu gadu, šķietot ļoti garlaicīgi.

"Tas bija daudz grūtāk, nekā es biju iedomājusies, bet man jau tagad tā pietrūkts. Īpaši es ilgošos pēc iespējas noslēpt savus matus zem cepures vai parūkas, jo tas ļāva neuztraukties par frizūru," par aizvadīto eksperimentu atzinusi Īva.

Šī gada laikā viņai bijis jāapmeklē arī kāda ģimenes locekļa bēres, un šim skumjajam pasākumam izvēlēts eņģeļa kostīms, ko pārējā ģimene pieņēmusi ar sapratni.

Eksperimenta laikā sievieti atbalstījis viņas vīrs, kurš uzņēmis lielāko daļu foto, ar kurām Īva dalījusies sociālajos tīklos, un izaicinājuma laikā viņai labdarībai izdevies savākt vairāk nekā 25 tūkstošus sterliņa mārciņu. 

Ikdienā staigājot dīvainā apģērbā, Īva saskārusies arī ar dažādiem apvainojumiem, tomēr lielākā daļa sabiedrības izturējusies saprotoši. Īpašs gandarījums par aizvadīto gadu meitenei ir tādēļ, ka kāda sieviete, akcijas iedvesmota, pārbaudījusi krūtis. Viņai diagnosticēts vēzis, un uzsākta ārstēšana, un ir cerības uz pilnīgu atveseļošanos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!