Foto: morgueFile

Traģisks un reizē kuriozs incidents noticis Horvātijas piektās līgas (amatieru) futbola spēlē starp Mladost FC un Hrvatski Sokol komandām – spēles tiesnesis uzskatīja, ka 32 gadus vecais futbolists Gorans Tundžičs simulē kritienu, tāpēc parādīja viņam dzelteno kartiņu, tomēr sportists jau bija miris.

Kad futbolists necēlās, tiesnesis saprata savu kļūdu un laukumā aicināja medicīnas personālu, kas sportistu nogādāja tuvākajā slimnīcā. Kā izrādījās vēlāk, Tundžiču pēkšņi bija ķērusi sirdstrieka, un viņš bija miris jau laukumā. Pēc nospēlētām 35 minūtēm maču pārtrauca, un protokolā tika atstāts rezultāts 0:0.

Šis nav pirmais gadījums, kad futbolists mirst laukumā. Visslavenākais no laukumā mirušajiem ir kamerūniešu futbolists Marks-Vivjens Fo, kurš futbola spēles laikā Francijas pilsētā Lionā mira 28 gadu vecumā.

2003. gadā Kamerūnas izlase FIFA Konfederācijas kausa izcīņas pusfinālā spēlēja pret Kolumbiju, bet spēles 72. minūtē Fo sabruka uz laukuma un, neraugoties uz mediķu pūliņiem, pēc stundas jau bija miris.

Fo nāve izraisīja īstu šoku sporta aprindās, un viņa kluba Manchester City menedžeris Kevins Kīgans paziņoja, ka šajā klubā neviens nekad nespēlēs ar 23. numuru, kas bija uz Fo krekla. Savukārt Deivids Bekhems, kurš nedēļu pēc šī incidenta no Manchester United pārgāja uz Madrides Real, par godu Fo piemiņai izvēlējās kreklu tieši ar 23. numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!