Foto: Kadrs no video
Tā vietā, lai dotos svaigā gaisā rotaļāties, daudzi bērni mūsdienās stundām ilgi dirn pie planšetdatoriem. Dažādu mērču un pusfabrikātu ražošanas zīmols "Dolmio" veicis eksperimentu, kurā pierādīts, ka jauniešiem bieži vien zūd jebkāda saikne ar realitāti.

Zīmols plašākas sabiedrības novērtējumam sniedzis savu jaunāko produktu – piparu dzirnaviņas, kurās iestrādāta poga, ar kuras palīdzību var mājoklī atslēgt internetu.

Lai nodemonstrētu inovatīvo piparu dzirnaviņu efektivitāti, īstenots eksperiments. Tajā piedalījušās vairākas ģimenes ar bērniem, kuri savu ikdienu nespēj iedomāties bez šiverēšanās planšetdatorā.

Ģimeņu mitekļos izvietotas slēptās kameras. No tehnoloģijām atkarīgie bērni rosījušies planšetdatorā, savukārt pārējie radi tikmēr darījuši ikdienas darbiņus – gatavojuši ēst, uzkopuši un tamlīdzīgi.

Kādā brīdī vienu pēc otra ģimenes pārstāvjus sākuši aizstāt svešinieki. Tāpat mājokļos notikušas citas ērmības – mainītas gleznas un ienesti koki. Savukārt ar planšetdatoriem aizņemtie bērni to nemaz nav manījuši.

Bērni attapušies tikai tad, kad piespiesta piparu dzirnaviņās esošā poga un pazudis interneta pārklājums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!