Foto: Kadrs no video
Pēdējā laikā arvien biežāk globālajā tīmeklī popularitāti iemanto dažādu sociālo eksperimentu video, kuri veidoti ar mērķi noskaidrot cilvēku reakciju uz iestudētām, bet gana ikdienišķām situācijām.

Divi 18 gadus veci jaunieši Arians un Emīls bija nolēmuši noskaidrot, cik atsaucīgi un gatavi palīdzēt nelaimē nonākušai meitenei ir Kopenhāgenas iedzīvotāji, bet, kā vēlāk atzinuši eksperimenta autori, situācija nav pārlieku iepriecinoša.

Arians kopā ar meiteni bija devies pilsētas ielās, un dažādās vietās abi izspēlēja iestudētu konflikta ainu, kuras laikā puisis ne tikai kliedza uz savu "draudzeni", bet arī viņu grūstīja, kamēr biedrs visu notiekošo filmēja.

Tiesa, apkārtējo reakcija uz skaļo ķīviņu lielākoties bija vienaldzīga - garāmgājēji gan atskatījās uz pārīti, bet tikai retais mēģināja vest pie prāta karstasinīgo puisi un aizstāvēt meiteni, kuru, starp citu, pat draudēja nogalināt.

Visdrosmīgākais abu jauniešu konflikta aculiecinieks bijis kāds puisis ar dzēriena pudeli rokā - lai gan iesākumā šķiet, ka viņu vispār neuztrauc nekas no apkārt notiekošā, tieši viņš ir gatavs vardarbības upuri aizstāvēt pat ar fizisku spēku.

"Es uzskatu, ka ikvienam no mums ir jāuzņemas atbildība un jāaptur šādas lietas. Piemēram, mēs ar Emīlu esam tikai divi pusaudži, kuri veido šādus video bez finansiāla labuma, bet mēs ceram mainīt cilvēku domāšanu," medijiem stāstījis Arians un nav slēpis, ka ir ļoti vīlies savos tautiešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!