Pirms pāris gadiem latviešus priecēja dziedātāja un dejotāja Emi jeb Sarmīte Jērāne (attēlā), kura paralēli mēģināja veidot karjeru arī ārzemēs. Iekarojusi Spāniju, Londonu un Libānu, talantīgā skaistule devās uz Ameriku, kur pazuda, pametot neziņā fanu simtus tepat, Latvijā.

Pie DELFI Izklaides vērsās vairāki satraukti Emi fani, kuri atklāja, ka jau ilgstoši mēģina atrast kādu ziņu par mākslinieci internetā, tostarp, unikālo video klipu, kuru viņa faniem solīja nodot pirms nu jau pāris gadiem. Diemžēl visi meklējumi ir nesekmīgi - Emi ir kā ūdenī iekritusi.

Popularitāti Emi sākotnēji guva kā melnādainā horeogrāfa Šona Ani draudzene, taču meitene ilgi negulēja uz drauga lauriem. Sapratusi, ka latviešiem līdz viņas mākslai vēl augt un augt, Emi pameta valsti, lai veidotu go-go dejotājas karjeru prestižā Spānijas bārā.

Pēc tam skatuves māksliniece kādu laiku padzīvoja Londonā, bet tad nonāca Libānā, kur, uzstājoties dziesmu un deju šovā, kļuva par vietējo zvaigzni un tika saukta pat par arābu Pussycat Dolls meiteni.

Pēdējās ziņas par dziedātāju datētas ar 2012. gada rudeni. Toreiz māksliniece enerģijas pilna devās uz Ameriku, lai iekarotu arī šo kontinentu.

"Vasaru pavadīju ASV, kur iepazinos ar mūziķiem un šovbiznesā svarīgiem cilvēkiem. Biju Vašingtonā, turpat, kur LieneCandy. Diemžēl mums nesanāca satikties, taču smieklīgi, cik pasaule ir maziņa," iedvesmas pilna bija Emi.

Diemžēl ar to arī viņas veiksmes stāsts beidzās. Vēl ļaunāk - fani atklāj, ka ir nopietni nobažījušies par Emi likteni, jo māksliniece vairs nav aktīva arī sociālajos tīklos - pēdējo reizi savos profilos viņa kaut ko ierakstījusi 2014. gada sākumā. Arī dziedātājas izveidotais interneta veikals ir pārtraucis darbību.

Neziņa valda arī Latvijas mūzikas biznesā. Kā DELFI Izklaidei atklāj producenti, kuriem savulaik bijusi saskarsme ar Emi, pēdējās ziņas par mākslinieci esot tās, ka viņa strādājot par go-go dejotāju kādā no valstīm, kur mīt tumsnējāki iedzīvotāji. Diemžēl vairāk kā gadu kolēģiem no mūzikas lauciņa Emi nav devusi par sevi nekādu ziņu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!