Foto: AFP/Scanpix
Nedēļas izskaņā Kalifornijas štata pilsētā Petalumā jau 26. gadu pēc kārtas tika noskaidrots "pasaulē neglītākā suņa" titula īpašnieks, un šogad konkursā uzvarēja cekulainais Svīpī Rembo (attēlā ar saimnieku).

Brašais dzīvnieciņš no Kalifornijas, kuru liktenis nav apveltījis ar īpašu daili, ir arī akls, tomēr tas viņam nav traucējis triumfēt sīvajā sacensībā un iegūt šī gada pasaulē neglītākā suņa titulu.

Konkursa uzvarētājs ir Ķīnas cekulainais suns un, kā vēsta ārvalstu prese, pilnībā atbilstot savas šķirnes aprakstam – 17 gadus vecais četrkājainis ir draudzīgs un ļoti mīl savu saimnieku.

Konkursa pieteikumā īpaši tika uzsvērta kucītes maigā āda un tas, ka viņai vairāk par visu patīk kopā ar saimnieku Džeisonu vizināties ar viņa "Honda" motociklu.

Lai gan dažkārt konkursa pretinieki ir pauduši sašutumu par tā nosaukumu, sūkstoties, ka nevienu radību nedrīkst dēvēt par neglītu, sacensības rīkotāji skaidrojuši, ka viņu mērķis ir parādīt pasaulei – lai cik atbaidoši arī sunītis neizskatās, viņš spēj būt lielisks cilvēka labākais draugs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!