Foto: Vida Press
Haiti dzimusī Sesīlija Lorēna (attēlā) tiek dēvēta par šī brīža vecāko cilvēku uz zemeslodes. Nesen viņa nosvinēja 120 gadu jubileju, un pastāv liela iespējamība, ka tuvākajā laikā viņas vārds tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā.

Pēc postošās zemestrīces, kas Haiti piemeklēja 2010. gadā, Sesīlija pārcēlusies uz Kanādu. Šobrīd viņa dzīvo Monreālas pievārtē, un sievietes mazmazdēls Ronalds izdevumam The Huffington Post apgalvojis, ka viņa vecvecmāmiņa esot vecākais cilvēks pasaulē.

Vīrietis atklājis, ka Sesīlija piedzimusi 1896. gada 31. janvārī Karību salās. Tas nozīmē, ka pavisam nesen viņa nosvinēja savu 120. dzimšanas dienu. Tiesa, večiņa pagaidām nav oficiāli atzīta par planētas vecāko iedzīvotāju.

28 gadus vecais vīrietis pastāstījis, ka viņš savu vecvecmāmiņu nesen pieteicis Ginesa rekordam par planētas vecākā cilvēka titulu. Viņš organizācijas pārstāvjiem nosūtītījis Sesīlijas pases un dzimšanas apliecības kopijas.

Kā skaidrojis Ronalds, Ginesa rekordu apkopotāji šobrīd Karību salās veicot izpēti, lai gūtu neapgāžamus pierādījumus tam, ka Sesīlija nudien piedzimusi pirms 120 gadiem.

Tāpat sirmgalves radinieks žurnālistiem pastāstījis, ka tikai trīs no večiņas 12 bērniem joprojām esot dzīvi. Vecākajam šobrīd esot 80 gadi. Ronalds skaidrojis, ka Sesīliju nereti pārņemot skumjas, ka viņa nodzīvojusi ilgāk nekā lielākā daļa viņas meitu un dēlu, taču večiņa spēku rodot lūgšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!