Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
To, ka dzīvi iespējams mainīt arī pēc pensijas vecuma sasniegšanas, apliecinājusi 85 gadus vecā Valentīna Kuļešova no Krasnodaras Krievijā, kura, neraugoties uz cienījamo gadu skaitu, iemantojusi lielu atpazīstamību kā "Instagram" blogere.

Sociālajos tīklos kundze kļuvusi par profila "Vecmāmiņas Vaļas piezīmes" seju un dvēseli, gan atklājot savas iecienītākās receptes, gan sniedzot padomus bērnu audzināšanā vai skaistumkopšanā, gan daloties atmiņu stāstos par garajā mūžā piedzīvoto.

Valentīna "Instagram" tīklā debitēja 2017. gada septembrī, un kopš tā laika vecvecmāmiņai–blogerei, kā viņa pati sevi dēvē, izdevies pulcēt vairāk nekā 37 tūkstošus interesentu.

Kā intervijās Krievijas medijiem atklājusi pati dāma, ideja veidot šādu blogu piederējusi viņas mazmeitai, kura arī palīdzējusi ar padomiem un tehnisko prasmju apgūšanu. Satura veidošanā tagad jau iesaistās visa Kuļešovas ģimene – bērni, mazbērni un pat mazmazbērni –, meklējot arvien jaunas un jaunas idejas, kā iepriecināt daudzos sekotājus.

Kundze arī aktīvi komunicē ar saviem sekotājiem, uzklausa viņu viedokli, iesaistās diskusijās par dažādiem, arī politiskiem, jautājumiem un labprāt piedalās dažādās akcijās.

Lielas simpātijas viņa izpelnījusies pērnā gada rudenī, kad piedalījusies vienā no daudzajiem "Instagram" izaicinājumiem "Oktobris bez biksēm", kura ietvaros sievietes bija aicinātas publicēt bildes kleitās un svārkos.

#октябрь_безштанов День4. Холодная погода не повод лишать себя возможности носить платья. В следующей публикации смотрите видео: мои рассуждения о Елизавете Петровне, дочери Петра I, которая имела 15000 платьев и нигде и никогда не появлялась в одном и том же наряде. Все платья по сей день выставлены в музее в Москве. Организаторы марафона: @milalevchuk @yaroslavna_official_ @bellasloft @merry_perry @tricote_shop @luxury_boutique90 @yammymammytm @family_look_for_you @zalarie_bags

A post shared by ЗАМЕТКИ БАБУШКИ ВАЛИ (@zametki_babushki) on Oct 4, 2017 at 8:12am PDT

Tāpat kundze intervijās nav slēpusi – aktivitātes sociālajos tīklos ne tikai ļauj informēt par savām gaitām, bet arī uzzināt daudz jauna par pasaulē notiekošo, iepazīt jaunus cilvēkus un paplašināt redzesloku, piešķirot dzīvei jaunu elpu.

"85 gados dzīve tikai sākas," vēsta vecmāmiņas Vaļas "Instagram" profila apraksts, un neskaitāmi komentāri pie viņas fotogrāfijām apliecina, ka kundzes aktivitātes un šarms ir kļuvis par īstu iedvesmas avotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!