Foto: Instagram.com/daniels_laizans/
Šonedēļ par īstu sensāciju Latvijā kļuvis ielu vingrotājs Daniels Laizāns – 17 gadus vecs puisis, kurš piedalās ielu vingrošanas sacensībās un asas izjūtas gūst, pozējot uz debesskrāpju jumtiem visā pasaulē.

Par dažādiem pārgalvjiem vēstīts daudz un bieži, un tagad viņu pulciņam pievienojies arī latviešu adrenalīna mednieks, kurš popularitāti plašākā sabiedrībā ieguva pēc šonedēļ žurnālā "Privātā Dzīve" publicētā apraksta.

Tajā 11. klases skolnieks Daniels atklājis – šis viņa hobijs pozēt uz dažādām augstām celtnēm visā pasaulē dažreiz pārkāpj likuma robežas.

"Lai gan staigāšana pa jumtiem daudzviet ir nelegāla, elpu aizraujoši skati, kuri no tiem paveras, ir riska vērti. Tieši šo skatu dēļ izvēlos braukt uz Dubaiju, Honkongu, Telavilu," žurnālam atklājis jaunais puisis.

Viņa "Instagram" kontā publicēti gana daudz foto, kas cilvēkiem ar vājākiem nerviem varētu radīt lielu satraukumu – daļā no tiem Daniels uz rokām balansē uz debesskrāpju jumtu malām vai pozē citās vietās, no kurām kritiens beigtos ar traumām vai letāli.

Tiesa, kā Daniels pastāstījis "Privātajai Dzīvei", viņam pašam baiļu vairs nav – agrāk puisis no augstuma bijies, bet tad šīs bailes pārvarējis.

"Patiesībā visas bailes ir tikai galvā. Ja tu esi iekšēji mierīgs, staigāšana pa jumtiem kļūst ja ne pavisam droša, tad samazina krišanas risku līdz minimumam," stāstījis Daniels, kurš šovasar Maskavā uzvarēja pasaules čempionātā ielu vingrošanā.

Tiesa, ne visi viņa foto tapuši tālās zemēs – starp Daniela "Instagram" profilā redzamajiem kadriem redzamas arī tepat Rīgā tapušas fotogrāfijas, kurās puisis balansē labi pazīstamās vietās.

Life is a game and you can't achieve anything extraordinary by playing it safe

A post shared by Daniels Laizāns (@daniels_laizans) on Aug 24, 2017 at 11:28am PDT

Reppin' my city 🌐✔️ #riga #reeboklv #streetworkout #calisthenics

A post shared by Daniels Laizāns (@daniels_laizans) on Aug 23, 2016 at 11:36am PDT

This world is too beautiful not to see it

A post shared by Daniels Laizāns (@daniels_laizans) on Jun 16, 2017 at 11:20am PDT

I ain't addicted I'm commited 🙏🏼 #loveyouraltitude #handstand_where_i_stand @handstand_where_i_stand

A post shared by Daniels Laizāns (@daniels_laizans) on Jul 18, 2017 at 11:26am PDT

Life is a game and you can't achieve anything extraordinary by playing it safe

A post shared by Daniels Laizāns (@daniels_laizans) on Aug 24, 2017 at 11:28am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!