Foto: LETA
Pēdējo nedēļu laikā pasauli pārņēmis tā saucamais "ledus spaiņa" neprāts, un cilvēki arī Latvijā sev uz galvas gāž ledainu ūdeni, lai aicinātu līdzcilvēkus ziedot amiotrofās laterālās sklerozes slimniekiem.

Jaunu akciju Latvijas mērogā pirmdien, 1. septembrī, aizsācis radiostacijas Pieci.lv seja un balss Toms Grēviņš (attēlā) - viņš tiešajā ēterā metis izaicinājumu vairākiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem novilkt bikses un noziedot vismaz piecus eiro trūcīgām ģimenēm.

Pats Grēviņš arī studijā braši metās atbrīvoties no ūziņām, bet kā nākamos #NovelcBikses izaicinājuma dalībniekus viņš nominēja tādus leģendārus skatuves māksliniekus kā Agnesi Rakovsku, Donu, Gacho, Lauri Reiniku un grupu Carnival Youth.

Gacho pēc video noskatīšanās atzina, ka viņš it kā visu saprotot, bet tomēr hiphoperim nav skaidrs, kāpēc ir jāvelk nost bikses - viņaprāt, var arī vienkārši noziedot bez publiskas izrādīšanās. Uz to Grēviņš paskaidroja, ka protams, varot arī tā, bet tad "ideja neaizies tautās".

Pagaidām gan neviens no izaicinātajiem mūziķiem nav publiskojis video ar bikšu novilkšanu, bet, tā kā Grēviņš savā video nav noteicis laiku, kurā izaicinātajiem jāiekļaujas, nevar apgalvot, ka kāds būtu nobijies vai izlēmis nepiedalīties akcijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!