Foto: Kadrs no video
Ventspils var lepoties ar vienīgo paceļamo tiltu Latvijā – tas savieno Ventas labo un kreiso krastu. Lai gan tilts tika rekonstruēts un modernizēts pirms vairākiem gadiem, vietējie un pilsētas viesi, šķiet, joprojām nav apraduši ar faktu, ka tas laiku pa laikam tiek pacelts.

Portāls "Ventas Balss" šonedēļ "YouTube" publiskojis novērošanas kameru video, kurā iemūžinātas visnotaļ komiskas ainiņas no tilta ikdienas.

Kā liecina sižets, pa šiem gadiem nav trūcis tādu autovadītāju un kājāmgājēju, kas spītējot sarkanajai gaismai, kura signalizē, ka tilts tūlīt pacelsies, turpinājuši šķērsot upi un nonākuši ne tikai neveiklā, bet arī visnotaļ bīstamā situācijā.

Savukārt īpaši bīstams starpgadījums, kas izraisīja arī plašu ažiotāžu pašmāju medijos, notika 2012. gada sākumā. Toreiz kāds kriminālpolicijas inspektors neievēroja, ka tilts ir pacēlies, un viņa vadītais auto iesprūda starp braucamo un tilta pacelto daļu.

Kā vēsta portāls "Ventspils.lv", tilts ekspluatācijā tika nodots 1963. gadā. Tilta vidējā daļa tika būvēta kā paceļama, taču tehnisku problēmu dēļ tiltu tā arī nebija iespējams izmantot kā paceļamo tiltu.

2009. gada augustā tika uzsāka Ventas tilta rekonstrukcija, izbūvējot jaunu tilta laidumu siju, brauktuvi un paceļamo daļu, kā arī remontējot un stiprinot upes balstus. Pēc rekonstrukcijas tiltam ir četras braukšanas joslas, gājēju celiņš un dalīts gājēju un velosipēdistu celiņš, un 2010. gada Ziemassvētkos notika svinīga tilta atklāšana pēc rekonstrukcijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!