Foto: LETA

Šonedēļ Latvijas vadošie interneta huligāni – radošā apvienība Cehs.lvpublicēja Latvijas idiotu topu. Daļa sabiedrības par to uzjautrinājās, citi – dusmojās, bet reti kurš palika vienaldzīgs, un arī daži no topā iekļautajiem jau paguvuši novērtēt savu atrašanos šajā sarakstā.

Sestajā vietā Cehs.lv komanda bija iekļāvusi partijas Par dzimto valodu! vienu no līderiem Ilarionu Girsu (attēlā) - viņš ierindojās sestajā vietā, un neilgi pēc saraksta publiskošanas Girss savā Facebook profilā bija padalījies ar pārdomām par šo "godu".

"Jā, pēc stulbpurņu patērētāju sabiedrības (общества тупорылого потребления), kur viens pret otru izturas lopiski, izpratnes es patiešām esmu idiots. Ja mani atzīst par idiotu un nosoda morāli kropļi, tas apliecina - es savā sabiedriskajā un politiskajā darbībā esmu uz pareizā ceļa," norādījis Girss.

Viņš arī atzinis, ka fakts - par šo topu vēstījuši tādi "ar pretenzijām uz solīda medija statusu" esoši portāli kā, piemēram, DELFI.lv - viņam liekot smaidīt. "It kā nopietni izdevumi, bet nolaižas līdz muļķībām," savā Facebook ierakstā spriedis Girss.

Viņš arī mudinājis labāk aizdomāties, kas kopīgs ir tādiem Cehs.lv veidotā topa pirmajā desmitniekā ieļuvušajiem aktīvistiem kā Tatjana Ždanoka, Vladimirs Lindermans, Kaspars Dimiters, Aijo Beness un pats Girss.

Par topu savu reakciju Facebook tīklā paudis arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis, kurš idiotu topā ieņem 52. vietu.

"Esmu lepns, atrodot šajā sarakstā arī savu vārdu. Tiesa, nedaudz vīlies, jo cerēju būt desmitniekā.

Zini, ka esi uz pareizā ceļa, ja tevi iekļauj nācijas lielāko idiotu listē valstī, kuras 25 gadu pastāvēšanas laikā par trīs nozīmīgākajiem notikumiem atzīti Eirovīzijas fināla, hokeja čempionāta un NATO samita hostēšana, kur Privātā Dzīve ir pirktākā literatūra un anonīmais onānisms - nacionālā nodarbošanās," norādījis Bindemanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!