Foto: Kadrs no video
Indonēzijā ar kādu sievieti noticis visai dīvains atgadījums - viņai bērna vietā piedzimusi ķirzaka.

Kā vēsta ārvalstu mediji, ķirzaku dzemdējušo sievieti indonēzieši jau paspējuši nodēvēt par burvi un grasījušies sarīkot linča tiesu.

Plašāka sabiedrība par notikušo uzzinājusi pēc tam, kad vecmāte, kura pēc astoņus mēnešus ilgas grūtniecības pieņēmusi 31 gadu vecās Debijas Nubatonisas dzemdības, apgalvojusi, ka bērna vietā sieviete dzemdējusi ķirzaku.

Indonēzijas varasiestādes sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas īsti noticis visnotaļ dīvainajās dzemdībās. Zinātnieki, kas strādā īpaši izveidotajā komisijā norāda, ka sieviete nevar dzemdēt ķirzaku, tomēr vietējās slimnīcas ārsti apgalvo, ka tieši tas ir noticis, tāpēc jāmēģina loģiski izskaidrot notikušo.

"Izmeklēšanas laikā mēs runājām arī ar vietējiem iedzīvotājiem, kuri apstiprināja, ka sievietei bijušas visas grūtniecības pazīmes. Viss liecinājis par to, ka sieviete zem sirds nēsā bērnu - to norādījuši gan vietējie iedzīvotāji, gan sievietes ģimenes locekļi. 

Iespējams, tā bijusi viltus grūtniecība, bet ķirzaku sieviete sevī ielikusi pati, bet, iespējams, sieviete pakritusi lauku darbu laikā un nejauši viņā iekļuvusi ķirzaka, bet viņa pati to nav nojautusi, bet domājusi, ka tas, kas kustas viņas vēderā, ir bērns," norāda izmeklēšanas vadītājs ārsts Mese Ataupa. 

Lai kā arī būtu - dzemdības pieņēmusī vecmāte paliek pie sava un apgalvo, ka pacientei nogājuši ūdeņi un sākušās dzemdību sāpes, bet vēlāk no sievietes dzemdību ceļiem parādījusies ķirzakas aste un piedzimis rāpulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!