Tīmeklī atrodami vairāki desmiti dažādu populāru dziesmu parodiju, kurus izveidojuši karavīri, kuri devušies dienēt uz Afganistānu, un tagad popularitāti iemantojusi zviedru jūrnieku versija leģendārajai aktiera Džona Travoltas dejai dziesmas Greased Lightening pavadībā.

Šķiet, grūti atrast tādu cilvēku, kurš nekad nebūtu dzirdēji par Travoltas deju prasmēm, kuras viņš spilgti demonstrē 1978. gada filmā Grease - viņa dancošana un pat dziedātprasme jau iemantojusi kulta statusu.

Viens no filmas spilgtākajiem momentiem ir Travoltas izpildītā kompozīcija Greased Lightening, kuras laikā viņš kopā ar saviem biedriem garāžā veic veselu šova programmu ar dziedāšanu un dejošanu uz, zem un ap automašīnu.

Arī zviedru jūrnieki izveidojuši ļoti līdzīgu horeogrāfiju un to nofilmējuši. Lai gan karavīru veidotajā video izmantota armijā pieejamā tehnika un daudz vienkāršāki fona elementi nekā filmā, šis sižets izskatās ne mazāk iespaidīgs kā oriģināls.

Tīmekļa vietnē Youtube šis video pāris dienu laikā jau skatīts vairāk nekā miljons reižu, un tas iemantojis lielākoties pozitīvas atsauksmes - ļaudis komentāru sadaļā pauduši prieku, ka jūrnieki un karavīri Afganistānā nav zaudējuši pozitīvismu un humora izjūtu.

Zviedru jūrnieku veidotā parodija Travoltas dejai

Oriģinālais video

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!