Foto: Publicitātes foto

Pērnvasar gana lielu uzmanību izpelnījās festivāls Pestivals un tā rīkotājs Aivars Līpenītis – ņemšanās ar festivāla pēkšņo atcelšanu un iespējamo pārcelšanu kļuva par iemeslu daudziem jociņiem, bet tagad, sākoties dažādu festivālu programmu izziņošanai, interneta asprāši atkal nolēmuši pajokot par neveiksmju vajāto pasākumu.

Februāra izskaņā ar līdzšinējo festivāla oficiālo lietotājvārdu @pestivals Twitter tīklā sāka parādīties virkne ierakstu ar dažādu pasākumu pieteikumiem, piemēram, Mežaparkā tika solīts grupas The Beatles koncerts oriģinālsastāvā, kā arī Krievijas mūziķa Viktora Coja uzstāšanās.

Vēlāk gan, protams, oriģinālā Pestivala labākajās tradīcijās šie pasākumi tika atcelti - "bītli" nav varējuši ierasties Džona Lenona "negaidīto veselības problēmu" dēļ, bet Coja neierašanās tika skaidrota krietni vien mīklaināk, norādot, ka, lai gan "nevēlamies saukt vārdā vainīgos, tomēr tie ir SIA Rīgas meži".




Absolūtas Twitter tīkla un citu sociālo mediju lietotāju simpātijas iemantojis šonedēļ publicētais iespējamais festivāla Pestivals plakāts, kurā solīti neticami brīnumi - hipsteru folkgrupa; grupa, kas izklausās pēc grupas, kuru esi dzirdējis; grupa, kuru Anglijā neviens nezina, tāpēc viņi brauc uz Latviju; jocīgā meitene ar sarkanajiem matiem un citas apvienības.


Uz satrauktajiem jautājumiem, kad šogad varētu notikt festivāls, konta @pestivals pārvaldītāji gan devuši visai nekonkrētu atbildi: "Vēl neesam precizējuši datumu, bet pagaidām varam prognozēt, ka šogad to precizēsim."

Jau vēstīts, ka Pestivals pirmo reizi notika 2012. gadā, bet pērn neilgi pirms tā norises festivālu pēkšņi atcēla. Lai gan pasākuma organizators Līpenītis solīja, ka festivāls notiks citā laikā un citā vietā, vismaz pagaidām precīzāka informācija par Pestivala 2013 iespējamo norisi nav saņemta.

Tas, ka tiek atcelts kāds pasākums, nebūtu pelnījis tik lielu ievērību un interneta jociņu birumu, ja vien pie Pestivala vadības grožiem nebūtu Līpenītis, kura organizētie pasākumi bieži vien tiek pārcelti, negaidīti piedzīvo programmu maiņas un "hedlaineru" izzušanu no tām, bet beigu beigās gandrīz nekad nenotiek vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!