Foto: Vida Press
Amerikānis Tims Stouns ir īsts sava darba patriots – viņš jau 25 gadus nodarbojas ar suņu kaku uzlasīšanu, šajā laikā paceļot vismaz miljonu fekāliju. Tiesa, par to viņš saņem 90 000 dolārus gadā.

Jaunībā Tims strādāja par metinātāju, bet pameta darbu, lai vairāk laika varētu pavadīt ar savu dēlēnu. Tad arī viņš izdomāju šo neparasto biznesu, sākot ar liekšķeri un 50 dolāriem kabatā.

Tagad viņš katru dienu savā Mazda pikapā apbraukā Kalifornijas štata pilsētas Santamonikas ielas un tīra to suņu saimnieku dārzus un pagalmus, kuri paši to nevēlas darīt. Tāpat viņam ir līgums ar dzīvojamajiem kompleksiem.

Par šo pakalpojumu Tims no katra suņa īpašnieka prasa 45 dolārus mēnesī, bet pats sola reizi nedēļā pilnībā satīrīt to, ko suns pa nedēļu ir sastrādājis.

"Cilvēki saka, ka varbūt man nevajadzētu darīt šo darbu. Bet te ir Amerika - te ikvienai problēmai ir monetārs risinājums. Ja kāds piedirš jūsu piemājas dārziņu, tad kāds cits to visu satīra. Un tas esmu es," medijiem stāstījis šobrīd 54 gadus vecais Tims.

"Jā cilvēkiem patīk suņi, bet nepatīk viņu kakas. Draugi man teica, vai tiešām esmu tik traks, ka gribēšu vākt suņu mēslus, bet bizness aizgāja ārkārtīgi veiksmīgi un es nemaz nespēju visus apkalpot. Sākumā es nespēju noticēt, ka tik daudz varu pelnīt," sajūsminās Tims.

Atklājot savus amata noslēpumus, Tims stāsta, ka suņiem lielākoties patīk kakāt vienā un tajā pašā vietā. Viņš priecājas, ja kakas ir lielas, jo tad zālē tās vieglāk pamanīt.

Tikai vienu reizi viņam sanācis nopietnāks skandāls, kas beidzies ar tiesas darbiem. Kāda sieviete atteikusies maksāt, lai gan Tims bija savācis 11 liekšķeres viņas suņa mēslu. Pēc dažiem mēnešiem Tima pacietība bijusi galā, un viņš kaimiņu suņu kakas izbēris nemaksātājas dārzā.

"Tiesnesis ilgi smējās par mūsu problēmu. Taču lēma sievietes labā, jo tie bija citu suņu mēsli. Ja es būtu izbēris tieši viņas suņa kakas, tad būtu prāvu vinnējis. Bet tagad gan šādās reizēs iesaistu parādu piedzinējus," amata noslēpumus atklāj bagātais kaku vācējs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!