Foto: Privātais arhīvs

Plašu ažiotāžu Krievijā izraisījis kāds video sižets, kurā skatāma intervija ar Innu Žirkovu (attēlā) – titula "Misis Krievija 2012" īpašnieci, kura ir arī kluba Анжи un Krievijas izlases futbolista Jurija Žirkova sieva.

Intervijā ar izdevuma Советский спорт korespondentu Žirkova nespēj atbildēt pat uz elementāriem jautājumiem - piemēram, vai Zeme griežas ap Sauli vai otrādi, kas sacerējis Oginska polonēzi, kas ir Agnija Barto un Samuils Maršaks.

Sieviete atzīst, ka nevienu dienu mūžā nav strādājusi, ja neskaita piedalīšanos modes skatēs, tāpēc reakcija uz šo interviju lielākoties ir viennozīmīga - Žirkova ir "stulbākā sieviete Krievijā".

Taču dažas detaļas izraisījušas nedaudz plašāku ažiotāžu, piemēram, fakts, ka intervija it kā esot ilgusi nevis trīs minūtes, bet gan pusstundu, kuras laikā Žirkova esot atbildējusi, kas ap ko griežas. Tāpēc daži to uzskata par apzinātu pazemošanu.

Video noskatījies jau gandrīz miljons cilvēku, par to vēsta medijos un blogos, un vairākums no komentētājiem aktīvi apspriež sievietes erudīcijas līmeni un intelektuālo attīstību, sak, ja nauda ir, smadzenes nav vajadzīgas.

Inna modes skatēs piedalās jau 14 gadus, viņa ir titulu "Mis Kaļiņingrada" un "Misis Krievija 2012" ieguvēja. Ar Juriju Žirkovu viņa apprecējās 2008. gadā, un pārim ir divi bērni.

"Personīgi es domāju, lūk, ko: divi bērnu māmiņai it nemaz nav jāzina, kas griežas ap Sauli. Viņa savu misiju uz planētas Zeme ir jau izpildījusi," rezumē cits Советский спорт žurnālists Pāvels Lisenkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!