Foto: AP/Scanpix

Četras puskailas Ukrainas aktīvistes no grupas FEMEN aizturētas pēc protesta akcijas Londonas centrā - šoreiz viņas vērsušās pret olimpiādes rīkotāju šķietami pausto atbalstu islāmistu režīmiem.

Puskailās ukraiņu meičas sarīkoja skrējienu netālu no Tauera tilta, nodēvējot savu akciju par "Islāma maratonu". Lai viņas aizturētu, tika iesaistīta vietējā policija, tomēr aizturēšanas laikā sievietes, protams, spiedza un pretojās.

Demonstrantes apgalvoja, ka viņu mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja atbalstot islāma režīmus. Dažām skrējiena dalībniecēm uz krūtīm bija uzrakstīti atbilstoši saukļi, piemēram, "Nē šariatam".

FEMEN ir 2008. gadā Kijevā dibināta sieviešu aktīvistu grupa, kas nu jau kļuvusi starptautiski populāra, rīkojot dažādas protesta akcijas, kuru centrālais elements ir krūšu atkailināšana kāda tobrīd aktuāla iemesla vārdā.

Grupa savulaik protestējusi pret seksa tūrismu, starptautiskām kāzu aģentūrām, vardarbību pret sievietēm un citām sociālām problēmām. Jaunākajā akcijā SOK tiek aicināta nosodīt vardarbību pret sievietēm musulmaņu valstīs.

FEMEN pieprasa, lai valstis, kas piemēro šariata likumus, tiktu izslēgtas no olimpiskajām spēlēm, jo šie likumi ir necilvēcīgi un pilnīgā pretrunā ar olimpiskajiem miera un cilvēlmīlestības principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!