Foto: Privātais arhīvs
Treneri Karīnu Akmens (attēlā) nereti piesauc kā sievieti, kura pirms pāris gadiem iedvesmoja Latvijas meitenes masveidā ķerties pie svaru stieņiem un audzēt muskuļus, kas ilgi tika uzskatīti par puišu lietu. Nu Akmens paziņojusi, ka pārtrauc smagumu cilāšanu.

Savā Facebook sportistes fanu lapā simpātiskā trenere pirms kāda laika informēja fanus, ka gatavojas atgriezties pie vairāk dabiskām ķermeņa aprisēm. Akmens atklāja, ka viņa izlēmusi par savu prioritāti likt veselību, milzu svaru stieņus un fitnesa diētu nomainot pret vienkāršiem kardio vingrinājumiem un veselīgu uzturu.

Zinot, cik smagi Akmens allaž cīnījusies par sava auguma izveidi, muskuļu masas vārdā nežēlojot sevi, faniem šī ziņa sākotnēji pat raisīja neizpratni. Taču viss ir nopietni.

Kā faniem nupat atklājusi Karīna, viņa jau zaudējusi vairākus kilogramus muskuļu masas, bet visiem skauģiem par sarūgtinājumu var paziņot - pārtraucot pumpēt muskuļus un lietot sporta uzturu, ar ķermeni nekādas šausmu lietas nenotiek.

"Jau divus mēnešus netrenējos un nelietoju sporta uzturu. Joprojām ēdu veselīgi un esmu aktīva, bet smagos svaru stieņus vairs necilāju. Un mans augums nesāk čokuroties vai nenormāli apvelties.

Esmu zaudējusi apmēram septiņus kilogramus svara un atbrīvojusies no nebeidzamās izsalkuma sajūtas. Es jūtos ļoti veselīga, un mana āda ir tikpat perfekta, cik tā bija vēl pirms sāku piedalīties sacensībās.

Pateicoties labajai vielmaiņai, kas man pēdējo gadu laikā izstrādājusies, es baudu dzīvi un vienkārši esmu slaida.

Tātad - jā! Cilvēka ķermeni vienmēr iespējams pārkalibrēt un atjaunot. Galvenais ir dzīvot veselīgi," par savu jauno dzīves filosofiju stāsta Akmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!