Foto: AFP/Scanpix

Pēterburgas izstāžu galerijā Музей власти 26. augusta naktī ieradusies Krievijas policija, lai konfiscētu gleznu, kura nav bijusi pa prātam prezidentam Vladimiram Putinam - tajā viņš attēlots cieši pieguļošā sieviešu naktskreklā, ķemmējot premjerministra Dmitrija Medvedeva matus, vēsta ārzemju mediji.

Gleznā abi politiķi attēloti ar diezgan sievišķīgām ķermeņa aprisēm, bet Medvedevs ietērpts krūšturī un dāmu biksītēs. Policija atzinusi, ka mākslas darbā redzamie skati ir pretlikumīgi, tādēļ notikusi konfiskācija.

Gleznas autors ir mākslinieks Konstantīns Altunins, un šim darbam dots nosaukums Travesty, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "parodija". Naktī, kad kārtības sargi ieradās muzejā, līdz ar šo gleznu tika konfiscēti vēl citi mākslas darbi.

Šī glezna, kā arī pārējie mākslas darbi, kuri tika konfiscēti, esot pretrunā Krievijas likumdošanai, tādēļ tie atzīstami par nepiemērotiem. Lai gan policija no sīkākiem komentāriem atteicās, Krievijā ir likums, kurš liedz aizskart augsta ranga amatpersonas. Par šādu pārkāpumu var piespriest cietumsodu pat līdz vienam gadam.

Mākslas darbi nav bijuši pa prātam arī Pēterburgas politiķim Valērijam Mironovam, kura seja vienā no gleznām attēlota kopā ar varavīksnes karogu, kurš, kā zināms, ir geju un lesbiešu simbolika.

Galerijas īpašnieks ir neizpratnē par šādu policijas rīcību, jo konfiskācija notikusi bez iepriekšēja brīdinājuma un likumsargi viņam nekādus paskaidrojumus vai oficiālu paziņojumu nav snieguši.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!