Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļā Sanktpēterburgā laulības saitēm vienoti divi viena dzimuma cilvēki, un, kā vēsta vietējie mediji, šīs ir pirmās šāda veida laulības Krievijā.

Jauno ģimeni izveidojusi "parasta" sieviete un transseksuālis - vīrietis, kurš šobrīd atrodas sava bioloģiskā dzimuma un dokumentu maiņas procesā, bet uz kāzām abi bija ieradušies līgavu kleitās.

Ceremonija notikusi Sanktpēterburgas ceturtajā dzimtsarakstu nodaļā, un netiek slēpti arī jaunlaulāto vārdi - Irina Šumilova un Aļona Fursova.

Sabiedrībā šo ziņu uztvērusi neviennozīmīgi: kamēr vairums uzskata, ka valstij šobrīd ir nopietnākas problēmas, par ko satraukties, Sanktpēterburgas deputāts Vitālijs Milonovs jau paziņojis, ka visiem spēkiem centīsies panākt šīs laulības anulēšanu.

"Caur prokuratūru mēs centīsimies nepieļaut tamlīdzīgus izlēcienus, kas nekaunīgā kārtā aizvaino miljoniem topošo krievu ģimeņu," izteicies Milonovs.

Viņš kritizējis dzimtsarakstu biroja darbinieku nolaidību, kuri jautājumam piegājuši formāli - "ieraudzījuši nevis cilvēkus, bet pases".

"Zagsa darbiniekiem vajadzēja no trakonama izsaukt sanitārus, bet laulību gultas vietā katram no viņiem iedalīt savu palātu," uzskata deputāts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!