Foto: Publicitātes foto
Krievijas medijos satraukumu izraisījis fakts, ka Jekaterinburgā un citās pilsētās skolēniem ir jāizmanto dienasgrāmatas, kuras grezno Ādolfa Hitlera fotogrāfija.

Hitlera foto ierindots starp tiem cilvēkiem, kuru vārds iegājis pasaules vēstures anālēs, un tagad fīrers uz viņiem raugās virs atzīmes un skolotāja paraksta.

Pie fotogrāfijas lasāms arī īss vēsturisks ekskurss: "Ādolfs Hitlers (1889-1945) - nacionālsociālisma aizsācējs, Trešā reiha totalitārās diktatūras iedibinātājs, Vācijas Nacionālsociālistiskās strādnieku partijas vadonis (fīrers), Vācijas reihskanclers (1934-1945).

Galvenais Otrā pasaules kara iniciators, ar kura vārdu saistīti daudzi nacistiskā režīma noziegumi pret cilvēci - Vācijas un tās okupēto teritoriju iedzīvotājiem, ieskaitot holokaustu".

Mediji noskaidrojuši, ka dienasgrāmata iespiesta poligrāfijas firmā Смоленский полиграфический комбинат, bet tur paskaidrots, ka viņi drukā visu, ko saņem no izdevniecības.

Savukārt izdevniecība Высшая школа, kas acīmredzot ir atbildīga par Hitlera foto nonākšanu skolas inventārā, atteikusies šo faktu komentēt.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!