Foto: Reuters/Scanpix
Šovasar ievērību izpelnījās kristiešu numerologs, zvaigžņu pētnieks un publicists Devids Mīds, kurš pareģoja, ka 23. septembrī gaidāms pasaules gals. Pēdējā laika notikumi pasaulē – vētras, lietavas, plūdi un citas katastrofas – daudziem likuši ieklausīties viņa pravietojumā.

Jau vēstīts, ka augustā daudzviet pasaulē bija novērojams pilns Saules aptumsums. Mīds steidza pasauli brīdināt, ka šī parādība esot pasaules gala priekšvēstnesis.

Konspirācijas teoriju piekritējs, izanalizējot zvaigžņu un planētu novietojumu un sasaistot to visu ar dažādām Bībeles gudrībām, bija aprēķinājis, ka pasaules gals notiks 23. septembrī. Tāpat arī viņš brīdināja, ka Zemei tuvojoties mistiskā planēta X jeb Nibiru.

Lai gan daudzi vasarā vīpsnāja par Mīda pareģojumu, pēdējā mēneša laikā pasauli piemeklējušas lielas nelaimes un katastrofas, kurās cilvēki zaudējuši dzīvībasun nodarīti postījumi, un daudzi sākuši prātot – iespējams, kristiešu numerologa vārdos tomēr ir vērts ieklausīties.

Tiesa, kā vēsta izdevums "The Washington Post", Mīds nekad nav teicis, ka 23. septembris būs civilizācijas gals. Viņš uzsvēris, ka šis datums iezīmēs jaunas ēras sākumu un turpmākajās nedēļās Zemi piemeklēs arvien jaunas dabas katastrofas.

"Tas nebūs pasaules gals, bet pasaulei, kādu mēs to pazīstam, gan ir pienācis gals. Sākoties oktobrim, liela daļa pasaules vairs nebūs tāda, kāda tā bija agrāk," izdevums citējis Mīdu, kurš arī piebildis – gaidāmi grūti laiki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!