Foto: Shutterstock

Latvijas vārds atkal izskanējis pasaulē. Tiesa, šoreiz ne tajā glaimojošākajā nozīmē - britu tabloīds The Sun publicējis pasaulē stulbāko derību topu, kura otrajā vietā ierindojies arī kāds latviešu brašulis.

Saraksta pirmajā vietā ir kāds sens notikums - 1956. gadā Tomass Ficpatriks saderēja ar draugu par to, vai ir iespējams nosēdināt lidmašīnu uz Manhetenas ielām.

Pārgalvis nebija brašs tikai mutes brūķēšanā, bet patiesi ar nozagtu lidaparātu un pamatīgā reibumā nosēdās uz vienas no Ņujorkas avēnijām. Tā kā roka bija piešauta, divus gadus vēlāk Tomass to izdarīja vēlreiz.

Uzreiz šim visnotaļ oriģinālajam izaicinājumam, kas prasa ne tikai drosmi, bet arī zināmas iemaņas lidaparāta vadīšanā, seko Latvijas brašulis.

Daudzi atceras 2006. gada jūlija spraigos notikumus, kad Latvijā tika veikta pirmā dzimumlocekļa replantācijas operācija. Pacients bija 30 gadus vecs vīrietis, kurš ar draugiem bija saderējis uz 1000 latiem, ka pats nogriezīs sev dzimumlocekli, un to arī bija paveicis.

Pēc trīsarpus stundu ilgas operācijas Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra plastikas ķirurgs Aivars Tihonovs locekli bija piešuvis vietā, bet par to, kā pēc piedzīvotā mainījās brašuļa dzīve, informācijas nav.

Par mazāk stulbu atzīta kāda Jaunzēlandes vīrieša rīcība, kurš zaudētas pokera spēles dēļ mainījis savu vārdu uz "Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova".

Ceturtajā stulbo derību topa vietā ierindojušies divi krievu studenti, kuri dzērumā saderēja, ka šķērsos Indijas okeānu. Lai gan ceļojumā nepietiekami sagatavotie brašuļi gandrīz gāja bojā, viņiem izdevās paveikt cerēto.

Piektajā vietā ir kāds rumānis, kurš dzērumā saderēja, ka var norīt dakšiņu, sestajā vietā iekļuvis kāds amerikānis, kurš mēģinājis braukt ar velosipēda veikala "izkārtni", bet ritenis nolūzis no sienas, septīto vietu ieņēmis kāds brits, kurš apņēmies gadu neizmantot monētas un banknotes, kuras rotā karalienes galvas attēls.

Astotajā vietā ierindots kāds Maikls Vitstons, kurš 24. dzimšanas dienā saderēja, ka mainīs vārdu - savu dzīvi viņš turpina kā Maikls Mikelandželo Donatello Rafaels Leonardo Vitstons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!