Šī gada Rubika kuba ātrlikšanas pasaules čempionātā, kas norisinājās Sanpaulu un vienkopus pulcēja pasaulē ātrākos Rubika kuba licējus, uzvarējis pusaudzis no Austrālijas Fēlikss Zemdegs.

"Sacensības bija patiešām lieliskas, norises vieta bija burvīga, un arī cilvēki apkārt bija lieliski," pēc sacensībām ārvalstu medijiem atzinis 19 gadus vecais Zemdegs, kurš Rubika kuba likšanas čempiona titulu ieguva jau otro reizi pēc kārtas. 

"Tā kā es jau uzvarēju iepriekšējā čempionātā, uztraucos daudz mazāk, jo tas, ka esmu jau vienreiz uzvarējis, man palīdzēja," atzina pusaudzis. 

Latviešu izcelsmes puisis, kura dzīslās no mātes puses rit arī lietuviešu asinis, dzimis 1995. gadā Melburnā, bet ar kubika-rubika likšanu aizrāvies kopš 2008. gada.

Zēns šo prasmi iemācījies no video krātuvē YouTube publicētajām pamācībām. Savu pirmo neoficiālo rekordu viņš uzstādījis neilgi pēc tam, kad bija apguvis šo prasmi, saliekot kubiku 19,73 sekundēs.

Pāris gadu laikā zēns savas kubika-rubika likšanas prasmes pamatīgi noslīpējis, un Austrālijas medijos viņš savulaik atzīts par šīs aizraujošās nodarbes ģēniju, kura ātrumu kā neparastu vērtējuši pat pasaules vadošie kubika-rubika likšanas speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!