Foto: Publicitātes foto
Latviešu startapa uzņēmums SIA "Pic-box" radījis jaunu un kreatīvu produktu – dabīgu gaisa atsvaidzinātāju sēriju "Re-leaf", kuras ražošanā tiek izmantoti tikai Latvijā iegūti ekoloģiski dabas materiāli.

Atsvaidzinātāju sērijā ietilpst pieci aromāti, un katram no tiem projekta autori devuši savu nosaukumu. Starp siena, bērzu lapu, upeņu lapu, priežu čiekuru un skuju aromātiem un tādiem romantiskiem nosaukumiem kā "Melnais samts" un "Vasara laukos" tomēr vislielāko uzmanību piesaista gaisa atsvaidzinātājs "Meža karalis", kura galvenā izejviela ir dambrieža spiras.

"Par šo aromātu interese ir vislielākā. Tas smaržo ļoti maigi un neitrāli, taču patīkami. Līdzīgi kā eglīte," sarunā ar "Delfi Izklaide" stāsta viens no projekta līdzautoriem Kārlis Hiršs.

Viņš arī skaidro, ka dambrieža spiras tiek ievāktas saimniecībā "Aitiņlauvas" Jelgavas pusē. Tieši šī dzīvnieka spiras izvēlētas tā ēšanas paradumu dēļ. Mazie briedēni uzturā lieto tikai ekoloģisku pārtiku – sienu, zāli, sūnas, koka mizas. Tādējādi pēc maltītes dzīvnieka kuņģī nenotiek ēdiena pūšanas process, un iegūto spiriņu aromāts veidojas ļoti patīkams. Lai pastiprinātu gaisa atsvaidzinātāja aromātu, tam tiek pievienota arī neliela deva ēteriskās eļļas.

"Pieņem izaicinājumu un esi patīkami pārsteigts!" teikts no briežu spirām veidotā atsvaidzinātāja aprakstā, un, kā norāda Hiršs, pircējus neatbaida iespēja, ka viņu namā var ost pēc ekskrementiem – visvairāk pircēju interesējoties tieši par "Meža karali".

Pagaidām produkts ir pieejams tikai "Kickstarter" platformā, kur uzņēmums cer piesaistīt finansējumu un investorus, lai uzsāktu apjomīgāku ražošanu. Gaisa atsvaidzinātāju cena ir 10 ASV dolāri, turpretī par 150 dolāriem projekta autori piedāvā ne tikai piecu atsvaidzinātāju komplektu, bet arī sola jau aprīlī iestādīt bērziņu un citus bonusus.

Nākotnē SIA "Pic-box" dibinātāji plāno ieguldīt finanses produkta reklāmas projektos, lai uzrunātu arvien vairāk potenciālos pircējus gan vietējā, gan pasaules mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!