Foto: Privātais arhīvs
Negaidīts pavērsiens šonedēļ satricinājis visus pašmāju "YouTube" blogu veidotāju fanus – viens no pirmajiem "jūtūberiem" Latvijā Jānis Ābele, kurš bija pazīstams kā Cilvēks ar kameru, nolēmis šai nodarbei mest mieru.

Viņa "YouTube" kanālā, kas laika posmā kopš 2010. gada bija savācis vairāk nekā 36 tūkstošus sekotāju, visi video pazuduši, un jau uzvirmojušas runas, ka Cilvēks ar kameru savu kanālu ir pārdevis.

Pats videoblogeris no plašākiem komentāriem par lēmumu pamest lielu fanu interesi iemantojušo nodarbi atturas, bet "Delfi Izklaidei" atklāj – no kanāla viņš atteicies tieši popularitātes dēļ, kas acīmredzot kļuvusi par traucēkli.

"Esmu pateicīgs visiem saviem skatītājiem, kuri bija ar mani šo astoņu gadu garumā, un īpaša vieta manā sirdī ir heiteriem," piebilst Cilvēks ar kameru.

Nedaudz plašāk lēmumu pamest "YouTube" Jānis izskaidrojis videobloga "Crazy Latvian Blog" tiešraidē.

"Es esmu kļuvis pārāk populārs. Piemēram, cilvēki visu laiku grib ar mani fočēties," skaidrojis Cilvēks ar kameru. Jānis, kurš ikdienā piedāvā dažādus filmēšanas pakalpojumus, arī nav slēpis – šī atpazīstamība traucē sadarbībā ar klientiem.

"Esmu dzirdējis, ka neesmu dabūjis dažus projektus, jo cilvēki baidās, ka es filmēšu vlogus, kaut ko stāstīšu par viņiem un ielikšu savā kanālā. Cilvēki baidās ar mani sadarboties, jo baidās no publicitātes," skaidrojis "jūtūberis".

Tāpat viņš apstiprinājis, ka kanālu ir pārdevis. Darījumu summu viņš neatklāj, norādot vien, ka tā bijusi "simboliska cena, labdarība".

Jāņa faniem, iespējams, vēl ir pāragri skumt – kādā "Twitter" diskusijā viņš atklājis, ka padomā jauns kanāls, bet "tas būs kaut kad nākotnē".

Tā kā paša Cilvēks ar kameru video no "YouTube" ir izņemti, video vietnes dzīlēs var atrast tikai dažus video ar viņa līdzdalību. Viens no tiem – pirms diviem gadiem tapusi kanāla "Brālis TV" intervija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!