Foto: Privātais arhīvs
Ir sievietes, kuras, dodoties peļņā uz citām valstīm, ienākumu papildināšanu iemanās apvienot arī ar turīga mīļotā atrašanu. Tas izdevies arī lietuvietei Grētai Černauskaitei (attēlā), kura pat pēc šķiršanās no bagātā vīrieša nav palikusi pie sasistas siles.

Britu miljonārs, vairāku veiksmīgu santehnikas uzņēmumu īpašnieks Džons Hoginss, par sevi 15 gadus jaunāko Grētu pamanījis 2004. gadā Nacionālajā Portretu galerijā Londonā, kur sieviete strādājusi par apkopēju.

Dažreiz pietiek būt īstajā vietā īstajā laikā, un sievietes dzīve pilnībā mainījusies - Džons daiļo lietuvieti apbēris ar dāvanām un citādi lutinājis, bet mīla izčākstējusi un sākusies tiesāšanās, kas šonedēļ plaši aprakstīta britu presē.

Kā tiesā sūkstījies pats 62 gadus vecais bagātnieks, Grēta burtiski piespiedusi nopirkt viņai māju un piepildīt to ar lietām no Bondstrītas smalkajiem veikaliem. Viņa tikusi pie Bentley automašīnas un rotaslietām un drēbēm iztērējusi aptuveni 100 tūkstošus sterliņu mārciņu.

No Milānas pasūtīti vairākus tūkstošus vērti dvieļi un palagi ar monogrammām, un arī citas mīļotās prasības Hoginss labprāt pildījis.

Abi kopā dzīvojuši īpašumos gan Lielbritānijā, gan Spānijā un Floridā, bet ceļojumos mīlnieki devušies uz Aļasku, Kubu, Taizemi un citām eksotiskām vietām. Lai sievietei visu laiku nebūtu jāprasa nauda draugam, viņš Grētai maksājis algu aptuveni 93 tūkstošus mārciņu gadā par darbu, kas viņai nav bijis jādara.

Kad pēc deviņus gadus ilgā romāna abi pašķīrušies, Grēta, kura tagad kļuvusi par uzņēmēju un modeli, uzstājusi, ka viņai ir tiesības uz māju Hertfordšīrā, kuru Hoginss iegādājies abu attiecību laikā 2009. gadā, vēsta izdevums The Telegraph.

Lai gan tieši vīrietis iemaksājis 100 tūkstošus mārciņu lielo depozītu, sedzis hipotēku maksājumus un visus citus izdevumus, īpašuma oficiālā īpašniece bijusi lietuviešu dāma.

Pēc visu liecinieku uzklausīšanas un iepazīšanās ar liecībām un pierādījumiem, Londonas tiesa lēmusi, ka mājai jāpaliek Grētas īpašumā - lai gan abi nav bijuši precējušies, sievietei pienākas atlīdzība par laiku, kas ziedotas šīm attiecībām.

Abu attiecības sākušas ļodzīties jau 2007. gadā, tomēr viņi palikuši kopā, jo vīrieša jaunākais dēls dievinājis tēva jauno draudzeni. Tiesas rīcībā gan ir pierādījumi, ka laika posmā no 2005. līdz 2011. gadam sieviete mēģinājusi pati tikt pie bērniņa, bet tas nav izdevies.

Abi šķīrušies 2013. gadā, un pēc šķiršanās uzņēmējs ir pārliecināts - Grēta ar viņu bijusi kopā tikai naudas dēļ, ko apliecinot kaut vai tas, ka viņa nav vēlējusies ievākties augstākminētajā namā, jo tajā bijis pārāk maz vietas drēbēm.

Tiesa savā spriedumā piekritusi, ka Hoginss bijis neticami dāsns gadu garumā, bet Grēta nav palikusi parādā - kā atzinusi tiesnese, viņa "padarījusi vieglāku vīrieša dzīvi un palīdzējusi audzināt bērnus", tāpēc sievietei pienākas 650 tūkstošus mārciņu vērtais nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!