Foto: DELFI.lt
Pirms nedēļas Viļņā no Zaļā tilta tika demontētas padomju laikā tapušās skulptūras, bet tukšās vietas šonedēļ izmantotas kādā mākslinieciskā akcijā – uz tilta agrā darbadienas rītā pozējušas kailas meitenes.

Kā vēsta Lietuvas DELFI, divas ļoti pieticīgi tērptas meitenes uz viena no tilta postamentiem pozējušas agrā piektdienas rītā, kur neparasto performanci piecos no rīta pamanījis fotogrāfs Gabrielus Kiterers.

Pēc publicēšanas fotogrāfijas piesaistījušas lielu uzmanību, liekot lietuviešiem izteikt minējumus, kas meitenes mudinājis uz šādu rīcību.

Jau vēstīts, ka studenti, strādnieku, zemnieku un zaldātu skulptūras no tilta tika noņemtas, jo tām nepieciešama restaurācija – statujas bija avārijas stāvoklī un apdraudēja garāmgājējus.

Tās Zaļo tiltu rotājušas kopš 1952. gada, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma daudz diskutēts par to, ka tās ir daļa no padomju propagandas un aizskar cilvēkus, kuri cīnījušies par Lietuvas neatkarību.

Šobrīd gan Lietuvas mediji vēsta, ka pēc restaurācijas skulptūras, kas oficiāli atzītas par kultūras vērtībām, atgriezīsies uz tilta, tomēr diskusijas par to tālāko likteni kaimiņvalstī vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!