Sešus gadus vecā meitenīte Medisona Bidlkomba no Sauthemptonas ieplānojusi akciju, kurā cer savākt dažus tūkstošus mārciņu, lai glābtu savu iemīļoto poniju Djego, kuram reta iedzimta kaite sakropļojusi seju, britu mediju acīs padarot viņu par "neglītāko poniju pasaulē".

Neraugoties uz citu zirgu audzētāju ieteikumiem dzīvnieku iemidzināt, Medisonas 33 gadus vecā māte Džeinija atteikusies to darīt un kopā ar meitu plāno savākt 4000 mārciņu, kas nepieciešamas, lai Djego varētu nosūtīt pie dzīvnieku zobārsta.

Djego dzimis 12. maijā ar tā saukto "greizā purna sindromu" (Wry Nose Syndrome), kura dēļ viņam ir izliekts purns un deformēts žoklis - gan apakšžoklis, gan augšžoklis viņam aug uz vienu pusi. Neraugoties uz kaiti, Djego spēj uzņemt mātes pienu un izskatās laimīgs, veselīgs un citā ziņā normāls.

Vietējiem žurnālistiem mazā Medisona pastāstījusi, ka Djego ir viņas labākais draugs. "Man ir vienalga, kā viņš izskatās, man pat šķiet, ka kroplība viņu seju padara ļoti īpašu. Tas ir tik cietsirdīgi, ka daži cilvēki tā dēļ viņu iesaka iemidzināt - viņš taču ir jaukākais zirdziņš pasaulē," teikusi meitenīte.

Savukārt viņas māte poniju nosaukusi par "īstu cīnītāju", tāpēc arī pati ir gatava cīnīties par viņa veselību. Drīzumā ģimene plāno uzsākt labdarības akciju, kurā cilvēki varēs ziedot naudu neparastā dzīvnieka ārstēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!