Foto: instagram.com/essenaoneill/
Sociālo tīklu lielākais spožums un reizē arī posts ir iespēja parādīt savu dzīvi tādā gaismā, lai citi kļūtu gluži vai zaļi aiz skaudības. 18 gadus vecā austrāliešu modele Esena O'Nīla (attēlā) apņēmusies visai pasaulei parādīt, kas patiesībā slēpjas aiz perfektajām bildītēm, kuras tiek publicētas tīmeklī.

O'Nīla pirms vairākiem gadiem piereģistrējusies gandrīz visos populārākajos sociālajos tīklos. Īpaši lielu ievērību izpelnījies modeles Instagram konts, kuram šobrīd ir vairāk nekā 707 tūkstoš sekotāju. Meitenes publicētie foto sajūsminājuši ļaudis visā pasaulē, taču vienā dienā Esenai tas apnicis, un viņa nolēmusi atklāt, kas patiesībā slēpies aiz šķietami ideālajiem kadriem.

Izdevums Elite Daily vēsta, ka meitene izdzēsusi gandrīz visas foto blogā ievietotās bildes. Vēlāk modele tās publicējusi atkārtoti, tikai šoreiz bilžu aprakstā meitene atklājusi baiso patiesību, cik ļoti viņai nācies nopūlēties, lai izveidotu perfektu kadru.

Tā, piemēra, pie viena no foto, kuros austrāliete pozē bikini, viņa skaidrojusi, ka perfektā kadra dēļ viņas māsai nācies uzņemt simtiem vienādu bilžu. Process bijis ļoti nogurdinošs un apnicīgs, taču Esena kliegusi uz radinieci, lai tā turpina fotografēt, līdz beidzot sanāks ideāls attēls.

Savukārt pie kādas citas simpātiskas bildītes, kurā Esena pozā melnbaltā kleitiņā, viņa paskaidrojusi, ka patiesībā zīmols, kurš darinājis tērpu, samaksājis meitenei 400 dolāru, lai tā sociālajos tīklos pazīmētos ar šo apģērba gabalu.

Tāpat Esena aprakstījusi, cik smags process bijis selfiju izveidošana. Lai tiktu pie perfektas pašbildītes, viņai nācies uz sejas uzklāt biezu grima kārtu un atplaukt platā smaidā, lai gan iekšēji jutusies bēdu sagrauta.

Modele izveidojusi tīmekļa vietni Let's Be Game Changers, kurā atklāti stāsta un raksta par saviem pārdzīvojumiem un nedrošību, ko izraisījuši sociālie tīkli. Kā vienā no video paskaidrojusi Esena, viņa tiekusies pēc ideāla un vēlējusies radīt iespaidu, ka viņas dzīve ir spozmes un glamūra pilna.

Patiesībā O'Nīla bijusi kompleksu nomākta būtne. Lai kaut nedaudz kompensētu savas skumjas un neapmierinātību ar ķermeni, meitene sociālajos tīklos izlikusies par priecīgu un apdāvinātu laimes luteklīti.

Esenas drosme pasaulei atklāt baiso patiesību, kas slēpjas aiz daudzu ļaužu perfektajiem sociālajos tīklos publicētajiem kadriem, izpelnījusies ne tikai mediju, bet arī sabiedrības novērtējumu un sajūsmu.

Austrāliete skaidri un gaiši pozicionējusi savu viedokli - sociālie tīkli nav reālā dzīve. Cilvēki tajos izdzīvo savus sapņus un iedomas. Ar modeles Instagram foto blogu iespējams iepazīties šeit.

Papildināts: Trešdien, 4. novembrī, Esena nākusi klajā ar paziņojumu, ka nolēmusi dzēst visus savus sociālo tīklu kontus. Tajā skaitā arī sensāciju izraisījušo Instagram foto blogu. Sīkāk par to iespējams izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!