Foto: Vida Press
Internetu saviļnojis kāds iedvesmojošs stāsts par šķietami bezcerīgu narkomānu un noziedznieku – kad amerikānis Kalils Rafati jau devīto reizi bija ieskatījies acīs nāvei, viņš sapratis, ka nu gan ir laiks kaut ko mainīt dzīvē. Un viņam izdevās – cenšoties palīdzēt arī citiem, viņš kļuvis par miljonāru.

Kalils šobrīd staro, ir īsts veselīga dzīvesveida paraugs un labākā reklāma savam ienesīgajam sulu zīmolam, bet pirms 14 gadiem tas nebija pat iedomājams.

Kā vēsta "The Independent", Ohaio dzimušais puisis, cerību spārnots, 1993. gadā ieradās Losandželosā, lai piepildītu savu sapni un kļūtu par aktieri. Realitātē gan izrādījās, ka sapnis tik viegli rokās nedodas.

Kalils iztiku pelnīja, mazgājot slavenību automašīnas, bet – izklaides pēc – niekojās ar narkotikām. Kā vīrietis atzinies intervijās ārvalstu medijiem, nepgagāja ilgs laiks, kad viņš tika "uzsēdināts uz adatas" un sāka lietot heroīnu un kreku.

Drīz vien viņa dzīves ceļu izraibināja ar narkotikām saistīti noziegumi, bet 2003. gadā viņš bija sasniedzis savas dzīves zemāko punktu – vīrietis svēra labi ja 50 kilogramus, viņa ādu klāja vaļējas brūces, bet organisms bija pilnīgi novārdzināts.

Kad pēc narkotiku pārdozēšanas ātrās palīdzības darbinieki viņu jau devīto reizi bija izrāvuši no nāves ķetnām, Kalilam beidzot atnāca atklāsme, kas ļāva izmukt no atkarību cilpas. Viņš pavadīja rehabilitācijā četrus mēnešus un vairs nekad nav mēģinājis apreibināties.

Šobrīd 47 gadus vecais uzņēmējs "The Independent" stāsta, ka tādas "seklas un ārišķīgas" vietas kā Losandželosa bieži ieved atkarībās: "Miljoniem cilvēku ierodas šeit, lai kļūtu bagāti un slaveni, bet, kad šie sapņi tiek satriekti mēslos, tad diezgan viegli ir pieķerties alkoholam vai narkotikām."

Rafati sāka interesēties par veselīgu dzīvesveidu un vēlāk atvēra rehabilitācijas centru "Riviera Recovery", lai palīdzētu tādiem pašiem atkarīgajiem, kāds savulaik bijis viņš.

Rafati pats gatavoja sulu kokteiļus un smūtijus klientiem, kuri par šo attīrīšanās kūri bija gatavi maksāt pat 10 000 dolāru. Drīz vien šie kokteiļi ar interesantajām sastāvdaļām – tādām kā ziedputekšņi un makas pulveris – kļuva arvien populārāki, un Kalils saprata, ka ir atradis īstu zelta āderi.

2011. gadā viņš nodibināja kompāniju "Sunlife Organics" un atvēra veikaliņu Malibu. Tagad viņam ir seši sulu bāri ar 200 darbiniekiem visā Kalifornijā, kas nes aptuveni 12 miljonu ASV dolāru lielu peļņu.

Viņš izdevis grāmatu ar nosaukumu "Es aizmirsu nomirt", un arī tā kļuva par veiksmes stāstu, kas iedvesmoja tūkstošiem pateicīgu lasītāju. Rafati to skaidro ar to, ka šobrīd pasaulē ir ļoti daudz izmisušu un sāpju nomocītu cilvēku, tādēļ viņi meklē šos laimīgās izglābšanās stāstus.

Kā vīrietis stāstījis intervijās, viņa lielākais dzinulis esot nevis nauda, bet bailes atgriezties tajā bezcerīgajā un izmisuma pilnajā stāvoklī. Viņš gan nepiekrīt uzskatam, ka bijušajiem narkomāniem katra diena ir cīņa ar vilinājumu atkal apreibināties – vismaz viņam tā neesot, un Kalils ir pārliecināts, ka šī nepatīkamā lappuse viņa dzīvē ir aizvērta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!